Friday, June 27, 2008

Adik @kitchen



These all spotted when she was bz 'cleaning & 'tidying up'....kunun nak wat susu sendri...(ni kes bibu sibuk kemas kain kat bilik)...kejap de tarik tutup drawer tu..last tekapit tangan...tapi tak nangis lagi tuh...muka tak bersalah amat....abis ni dah pandai selongkar barang..lagi satu pantang bibu bukak drawer...laju je sibuk tgk ape dlm drawer...lepas ni kalo bibu tak pasan...adik ilang ke ape ke...bole cari dlm tu..wakakakakkaka




Hah!!! amik ape tu.....sibuk de selongkar sana selongkar sini.....baru pasan bibu kat blakang de. Muka masih tak bersalah lagi....lepas bibu snap de tgh pegang botol....de wat tataw je...(takper..bibu tak marah pon)...lepas ni selongkar le lagi ye...baybok cayang!
Bila tengok bibu masih takde respon...de terus mengodek drawer yg penuh botol tu...Adik ni bukan taw takut kalo kite sergah de...muke selamba 'Tucik' de (Tucik tu nickname kat umah bbsitter) apsal tah derang panggil de Tucik (macam nama timangan kucing pulak bile sebut)


Thursday, June 26, 2008


Mmg dah mcm utan tol 'umah' baru ni...berbulan aku tinggalkan...ala ape kesah bukan ade org nak tgk pon...ehhehehe...saje kengkunun cam secrect chamber...

okeh citer lain plak
Bibu mmg suke buat kek dan makan kek...tapi kalo bab deco tu mmg agak kureng ler...yela deco ni nak kena amik masa lama....teliti...bibu pon bukan ade byk masa....hermmmmm bile agaknye abi nak dptkan bibu helper ni??? alamat goyang kaki gile la bibu kalo ade helper...mula aku berangan nak pegi swimming class..
gheh..ngeh...ngeh..pastu anto kakak pegi art class...
okeh balik semula citer kek ni..
bibu ingat nak wat mase father's day tapi...ade hal plak weekend tu..so postpone wat on 22nd June....pestime wat sponge cake ni...cilok resepi mamafami
sedap gak .....cume upper layer tu cam burnt sket...takper...lepas ni bibu try pandan roll pulak..siap ler oven...ko tunggu tgn bibu mengganas lagi !!Jumaat kang amik Maksu ....apalagi projek baking la....Maksu pon siap suh wat lagi muffin cam ari tu...wah!