Friday, October 31, 2008

THE NAKED DRIVE




Hehehe...tadaaaaaaaaaaaaaaaaa
Natang ni sgt chumel kan???naked gitu..hahahaha...
mane nak cari mende ni..harus aku p Low Yat next week!!

note :
snapped using henpon..mapos kene gelak ngan Mr IT kat opis..
bibu pinjam sejap..hahahaha..sowi Mr kua...soooooooooo adorable and irresistable!!!

Thursday, October 30, 2008

LAGI TABIAT ADIK YG MEMONINGKAN PALA

Last weekend byk aktiviti n open hse yg sempat pegi...
tapi bibu tak snap ape2...bateri kimera kong..
agak penat + luka n sengal lutut & lengan pon masih terasa...
tak sempat nak pikir sal kimera dan lain..
tapi pasal mkn n open hse...sempat pikir...hehehehehe
Byk gambo masih dlm kimera...
agak bz + mls nak upload kuar tis week.
***************************************************
Ni citer ttg adik baybog yg sgt suke merengek &
mintak dukung bile bibu ade di rumah.
Tataw pesal de manje sgt..mungkin de pasan de paling kecik dlm umah.
Kalo nampak bibu tu..ya Rabbi cam jakun sgt..cam dia soang je ade ibu.
Sebb tu susah bibu nak buat ape2..masak dan sebagainya.
slalu bibu masak + baking time de tido tak pon waktu pepagi lepas subuh.
Tgk jela de ni camne....mmg poning bibu dibuatnya!
tinggal buat susu pon..nangis cam kene babap!

Friday, October 24, 2008

Open Hse @Grandma Uji





Ni sekitar open hse yg sempat pegi @ umah bibu’s youngest Auntie- Grandma Uji kat Rawang..mmg lom penah sampai sejak de pindah sini frm Kuantan..asik bz je..best mkn mcm2..de mmg rajin masak & terer bab baking membaking ni..bibu roger de je..kalo nak tanye ape2


Tuesday, October 21, 2008

Camne buleh xciden???

Jumaat, 17 Oct, 7pm
Xciden kat Jln Tun Razak.....
Hari Jumaat tu Abie tak keje so de nak anta n amik bibu pegi keje..sbb nak settle insurance n roadtax kete..ptg tu sib ujan dah stop so Abie amik bibu dgn riang gumbira sbb bibu jln sket dpn KFC so ABie tak yah pusing..

ABie senyum2 'hah..pandai pon tunggu sini'..ni Abie beli raincoat ngan Glove baru..bibu pakai yg lama kay!
Bibu pon senyum le balik..sonot leh balik umah cepat!Bukak bonet moto..

'la...mane helmet
??' ABie tegur.
Erk..'Allah bibu lupe la bi..jap arr bibu amik'.
.adoi satu keje plak nak naik opis balik!Dowh!

Gumbira betoi dpt naik moto..peluk penggang ABie (jap..Abie ade penggang ker..hehehhehe)

7.00 pm

300metre sblum traffic light nak masuk Jln Tun Razak..Abie baru nak potong deretan kete...tetibe zoooooom....screeeeeeeechhhh...ade dua moto berhimpit kat tepi bleh kiri moto kami. Ya Allah...macam mana la tu..moto sorang Apek kene himpit ngan moto lagi satu..pembonceng moto tu dah jatuh..apek ngan cyclist lagi satu masih atas moto..melekat sebelah..menyebelah. Bibu ngan ABie masih kezut sbb bende jadi 2 kaki je belah kanan kami..

7.05pm (lebey kurg) atas jembatan bwh bulatan Kpg Pandan

bibu masih blur2 pasal 2 moto tadi..pegang penggang ABie kuat2..cane tah tetibe je..leh pusing pala ke bawah kiri...moto guling..pala dah rase antuk...cecah tanah...Bibu pejam mata rapat2...sempat doa..ya Allah aku jatuh ni..aku nak jumpe anak2 aku lagi..tolooooooooong!!!

Bibu bangun..pening2...Abie trus bangun tegakkan moto..lengan ngan lutut rase pedih yg amat..bibu singkap lengan baju..Ya Allah..merahnye...putih2 pon ade...makk oii sakitnye...kuku kaki ade sket kopek ...Pak polisi traffic dtg..tanye ok ke..leh jln?BIbu tak leh angkat kaki...ABie pon dukung bibu atas moto..Abie ckp jari de takleh gerak..kebas.....'bibu thn sket..kite g Kajang Plaza', pujuk ABie..spjg 1/2 jam perjalanan bibu ngucap panjang..Syukur tak parah...kene gilis pala ke ape...leh aku jupe anak2 kat umah..tapi dah tgn kaki camni...cane aku nak jg dorang!!

7.30pm kat traffic light Tesco

'Pesal bang? Jatuh moto? tanye macha sebelah kitoang baru lepas amik anak de dari sekolah.
Abie pon citer...bibu rase cam nak jawab..ko ni dah nampak baju ABie koyak2 rabak..tgn aku merah nyala ni..jatuh la..xciden ape lagi..takkan aku sesaje guling rodok tgn kaki aku atas jalan kot!!Pikirla sendri!!

7.40 pm kat Kajang Plaza Medical Centre

Sampai kat emergency room..staff tu bersihkan luka..waaa pedih nye...pastu inject kancing gigi..ni yg tak thn ni sakit!!Med assistant dtg..tanye itu ini..Abie ngan Doc tu leh gelak2..'pesal kak..muke sedih betul?'de tanye..'yela..pestime jatuh moto mau tak sedih'..bibu ckp.
Abie gelak2 je..de tak per arr dah bdn byk isi..bibu yg tulang ni jatuh teseret...cane??leh bygkan tak??

Moralnya:
Hati2 jln Raya kay..kalo kite hati2 tapi orang tak hati2..ooo itu tak leh jawab..dah tulis kat dahi...mmg nak kene owkeh!SubhanAllah! AllahuAkbar!

Friday, October 17, 2008

KAKAK TINDIK TINGA KALI KE 2

Sejak tinga kakak dah tindik ni..baru aman rasenye...kalo tidak ...ya Rabbi...tido pon mimpi2 agaknye nak suh tindik..ni kali ke 2 tindik..pes time mase awal thn..dah kat sebulan tinga de takbaik2..last bibu geram..tanggal..cuci la..lepas tu tak buleh nak pasang balik..de kate sakit...trus lubang tertutup..ni de tgk budak skolah de ade earing ...tu de asik mintak...at last dpt....sampai le hari ni senyap trus!!

AMoi Poh kong : Ini girl manyak berani aaa....

Bibu snap dari tepi..de tak pandang kimera pon..de pilih star shape coz kaler pink sold out..yg lama ade simpan lagi..tak pe kakak ye..dah baik nanti kite tuka pink tu plak..


Yaa ampon kakak ni ...ropenye de men lipstik bibu ye..bertuah betul!!

Thursday, October 16, 2008

Dinner Pizza wif Sheila-x ofismate

Mlm tadi bibu ade date ngan Sheila -my x co worker...Sheila ni baik orangnya...selalu kitoang on skype (hehehe nampak plak aku asik berchatting je lately)..de dapt keje baru..so de lanje bibu Pizza...cedapp!!! tertunai gak hajat aku nak mkn Pizza yg tertunda last week.....kami borak + komplen budak Pizza yg asik salah bg menu...Mase menu sampai x amik gambo..memasing lapo giler..bibu pon bz betui smlm lunch pon tak sempat amik...


Wakiki Flavor tapi aku rase hawaiian kot..budak tu salah anto..kami tanpa bertanye trus mkn..ropeny customer blakang punye..wakakkaa..halal la tu ek..sib la kami ni baik dik crew oi..kalo tak mau kami suh tuko baru

Spagethi -Tomato..pon salah anto ...kami oder thai...tgk..betape baiknye kitoang...pon mkn je..tanpe byk songeh...hehehehe


Ms Sheila yg baik ati..Thanks Sheila for the treat...next time leh lanje I lagi hehehe...de malu gak aku snap gambo de..sowi ek..


haaa.koang tgk..mmg licin...ade sket arrr bawang..tu pon last2 aku kebas gak..cicah ngan cheese..buleh gitu..wakakaka

Wednesday, October 15, 2008

Open Hse & Beday Nuha

Last week Atam wat open house @ USJ (derang pangey HQ ke central region pesal ntah mungkin sebab sume oang suke Berkeley kat umah Atam n uncle Zul) ..so we all tompang wat beday Nuha share same date dengan Abby..Nak jadi citer…bibu order photocake gamba Nuha n Kak Abby…kakak merajuk giler sebab takde gambo de..puas terangkan kat de…pisau kek pon de pegang sorok….lagi satu de bengang nak tindik telinga …letih betui la kakak..selagi tak dapat..lagi tu de wat pangai!!
Bibu sempat wat sebiji kek je….Nuha kene flu merengek je dari sabtu-ahad..asik nak dukung.

Nota padat :
Kek beday – Kek coklat + fresh cream










Tuesday, October 14, 2008

NUHA YG NOTI2

Adik!!leh men jauh2 sket tak ? bibu nak kemas beg ni..
Tgkla..bibu tgk kemas beg lepas balik raya...de buleh masuk dlm tu....mmg le budak betuah ni taw!



Dah kene marah...de wat burrr...burrr..ish..ish..ish adik!adik!

Friday, October 10, 2008

Danish Birthday Cake




Aceli I didn't plan to bake tis cake..my fren in Putrajaya, Su called bibu smlm...dulu bibu penah bg cuppies tuk cukur jambul twins de..so de suh wat kek tuk anak bujang de , Danish. Theme Mr bean /Spiderman..bibu cume leh pikir Mr bean...rase cam sinang sket dari spiderman..de kol pon dah last minit..so mmg cam rush sket..dah pepagi tadi kakak wat hal..ade spot day rupanya kat skolah..lor awat kakak pakai baju sukan smalam? dah hari ni basah lagi..pulak de x mo kuar dari kete..malu sebb sume oang pakai baju sukan..puas bibu pujuk..pas tu balik..iron baju sampai kering...then pegi skolah balik..tgk de cam biasa je..cam tade pe berlaku..chet!!! kakak ni memang betul la...teacher pon tak bgtau ade spot day..ropenya suat ilang..masuk longkang...huru hara tol..dah bibu kelam kabut balik umah sambung wat kek plak..sib 'Tuanku' tade leh aku masuk opis lambat..hehehehe

Black Forest Cake
1.6kg
note: Tq Sue!!! kalo cedap leh order lagi..wakakakaka...tak pasal2 aku biz keklah pulak!

Thursday, October 9, 2008

HAPPY 1ST BEDAY NUHA!




HEPI 1ST BEDAY NUHA!!
Patutla 2-3 hari ni manje de lebih2..rupenya nak capai umo sthn...tapi adik ni lom napak ponn..lambat cam kakak..kang ckp plak cepat cam kakak..kakak tu tak leh lawan ler..cam mesin gun molot..cepat2 jalan ye sayang...muge jadi anak yg solehah dan bijak Amin!!Saaaaayaaannnng adik!

BIODATA :

NAMA DLM IC
Khairun Nuha Binti Khairul Adili

NAMA MANJE
'Baybok' (Abie yg bagi nama ni)

MULE2 TGK DONIA
Jam 9.45 mlm, 9 OCT 2007 bersamaan 24 Ramadhan

HOBI/ KEGEMARAN
Gayut kat kaki Bibu time Bibu diri, Nenen, Masuk Toilet, 'Kemas' lemari kain

TABIAT
suke dilayan cam puteri/ suke digomoi, suke ajak masuk tido cepat sbb ade aircon, suke tgk Astro Oasis, tak suke hiburan/ AF, makan ape saja asal buleh, alarm clock kami sebb bgn pepagi

Wednesday, October 8, 2008

RAYA KAMI THN 2008

Tahun ni raya kami balik Tepeng dulu..Ahd – Jumaat. Pestime Nuha raya kat Tepeng. Raya theme pink…kakaknye feberet kaler..bibu ikot jela nak oi…thn depan kalo pink gak tataw le bibu…serba serbi pink…biasa kat Tepeng bibu amik kontrak wat ketupat nasi…tapi memandangkan tenaga kerja ade satu je..bibu beli siap..yg 15 biji - anyam sesape nak blaja…hehehe sempat lagi bukak kelas anyam tupat…tapi mmg pyh gak nak anyam ni..nak ngajo lagi payah!! Opah (ma mentua) misti wat ketupat palas pon bibu tak reti2 nak wat..asik2 tupat betina…baru taw ade ketupat tina n jantan..gambo pon tak byk snap…sibuk tol..nak nyiapkan 2 org tu…siapkan lauk.
Pastu raya ke 3 pagi baru balik Pahang..lalu genting..sampai Phg..syiok..leh mkn tido!!! hehehehe

Meh layan gambo yg tak seberapa ni!

KALAU NAK TGK GAMBO DGN SEPUAS-PUAS HATI..KLIK AJE