Friday, January 30, 2009

Kawan Baik Bibu

Aha!
Kenalkan kawan baik bibu,
En Scotch Brite, Cik Aqua dan Puan E45.
En Scotch Brite tu senang je nak cari di Giant.
Cik Aqua jauh sket jupe de kat HUKM.
Puan E45 lagi jauh nun imported from UK.
Ape2 pon terima kasih banyak.
Kalo takde 3 'urang' ni bibu tak buleh wat keje.


3 sahabat karibku

1/2kg.. haa amik ko!!
Untuk stok setahun tu
!

Puan E45 tu selalu bibu letak dlm handbag.Musti!

En Scotch Brite ni musti Aloe Vera coated shj!


Sunday, January 25, 2009

Mmmuaaaaah












Nuha Baybok ni dah masuk Setahun 3 bulan. Sangat baybok + manja. Sudah pandai
~cium tangan
~tepuk tangan bile disuruh
~pulangkan barang bila diminta
~bebel2 cam mak nenek
~cakap 'nak'
~geleng pala kalo de x suke / x nak
~tunjuk ngan jari ajak kuar rumah/naik kete/moto
~tunjuk pusat de bile sebut 'pusat'
~tunjuk lidah bile sebut 'tongue'
~tepuk blakang pala kalo x puas ati
~babab kakak kalo kakak x bagi barang (protes)
~sangat suke gajet cam hp, notebook, remote
~tak suke toys
~tak suke tgk katun
~suke tgk channel Oasis

Saturday, January 24, 2009

Order






Ni order from x coursemate bibu, Irda dari Cheras. Bibu baru jumpe de few weeks ago. Tak sangka plak de nak order dari Bibu. Mula de nak cuppies je tuk tadika anak de. Tapi de nak kek jugak tuk potong dan bergambar so bibu suggest kek 1/2 kg dan cuppies. Rasenye ni cuppies paling byk bibu penah buat, 75 biji!! Kendian de nak tambah 1/2 kg kek lagi tuk diraikan dgn makcik de yg jatuh pada tarikh yang sama.

Upin & Ipin agak susah le nak buat sebb botak, coklat dan rasenya erk... tataw la i dun really this character but as requested I tried my very best to draw.May be it's colorless unlike PPG or princess theme. Most thing is the challenge to do this!Thanks ye Irda for trusting me!Next time edible ok..arghhh I hate drawing now!

Thursday, January 22, 2009

Award n Tag cute


Rules: Citer kan apa yang korang tahu tentang penyampai award ni dan sila bagi 10 fakta tentang diri korang.(PASTIKAN FAKTA!!BUKAN AUTA YER...)


Kene tag ngan BM

Adui pe mende nak merepek lak..mmg tade mood wei nak merapu..tak pe aku coba ya BM (Budak Merah)

BM ni bibu jupe dlm M.com. Pas tu de la budak M.com yg 1st bibu jupe sbb opis de leh teropong je ke opis bibu.Aci? Nak Aci lagi kiteurang selalu gak langgar bahu or tepuk tampar kat Bazaar Jumaat kalo kebetulan bibu pegi. Oh ya..nak quote ayat BM ni kalo de lalu gerai jual coklat kek/brownies misti dlm ckp:

“ eleh aku tak main dah beli2 ni,

skang dah buleh wat sendrik”

Wakakakaka…eksyen ko BM ye sejak terer wat kek ni.

De ni sempoi + weng + x kisah..bibu mmg suke layan!


10 fakta sal bibu.

  1. Lahir @ Hosp Tangjung Karang, Selangor.
  2. Blaja @ Klang + Shah Alam, Selangor.
  3. Keje @ Selangor + KL.
  4. Bercinta @ USJ, Subang,Selangor
  5. Kawen @ kat Pahang + Selangor.
  6. Tinggal @ Kajang, Selangor.
  7. Beranak @ Kajang, Selangor.
  8. Tak penah migrate tempat lain selain Selangor.
  9. Tak ingin duk tempat lain selain Selangor (tapi kalo migrate obersea tak per hehehe).
  10. Mmg suke Selangor.


Aci tak? Kaaahhh yg sebenornya den x suke mende ulang2 nih..tag ni dah penah wat ..adeh..ok la kan??

Monday, January 19, 2009

Al Fatihah

Bibu baru terima berita sedih ni pagi tadi.
Al Fatihah buat Arwah bapa Nita @ Rosnita dan takziah di atas pemergian bapa tercinta weekend smlm.Bibu sedey sgt sbb mmg close ngan de n famili. Semoga tabah ye Ta. Aku, Tuyem, Marlin n Shidde' harap Arwah ayah ditempatkan di kalangan orang2 yg beriman. Amin!


ps 1:
Tak lupe juga Al Fatihah tuk mummy bos bibu yang juga pergi pada Jumaat, 16th Jan 09.

ps 2:
Rase cam nak terbang ke Banting skrg juga!

Friday, January 16, 2009

Pak Dur

Ahaa!!
Esok nak balik Ijok.
Nak jupe Pak Dur.
Pak Dur ni asal dari dari Benta, Pahang.
Tetibe je thn ni de muncul.Lama kami tunggu!
Terima Kasih ye Pak Dur!
kemunculanmu mmg sangat2 dinantikan hehehehe



note:
Pics taken on 6 Dec 08.


Thursday, January 15, 2009

M.A.L.A.S.


Ni bukan malas nak keje malas nak update ye, harap maklum!
mlm kang ade
H.E.R.O.E.S
walopon citer yg sgt
PELIK dan TAK LOGIK,
bibu tetap tengok gak!

Walopon hari Sabtu ade ulang tayang,

Mlm ni ngadap depan TV gak!


Saturday, January 10, 2009

New Year's present


hihihi never expected I got this!Tenkiu bos!




Wednesday, January 7, 2009

Concorde







Concorde berwajah baru.
Tiap hari bibu lalu hotel ni.
BIbu parking 300m dari ofis & lalu Hotel ni.
2 minggu sblum Christmas, hotel ni dah siap diubahsuai, penuh ngan lampu.
Bila mlm lepas kul 7 mmg cantek!
Bibu sebenanya takot2 nak benti amik gambo
Mase bibu tgh amik gambo ni, ade sorang mamat ni tanye
kat mane money changer?
De tanye siap hulur note USD100!
de kata,"Masya Allah I'm muslim u muslim!"
Skrg ni tak buleh percaya even pelancong !
Bibu sempat ckp...u go to Shangrila, you'll find one there!!
tapi de masih kejar bibu, bibu cabut ikut soang auntie yg sempat tarik tgn bibu.
Uh sib la parking dah dekat kalo tak aku suh brader2 yg badan besor
yg selalu alihkan kete parking tu escort!
Tapi mmg debor2 betul buat nye de tarik handbag ngan camera uwaaa.
Pepper spray pon tah ke mana!

note:
Gamba diambil pada 31 Dec 08.
Esoknya derang dah tanggal lampu2 tuh.

moral:
Dun talk to stanger, if stranger talks to u...u run!! hehehe

Oh ya..kes bibu ni lebih kurang sama dgn report di bwh.
Syukur takjadi ape2.Sib bibu cepat cabut!
thestar


Tuesday, January 6, 2009

Pokok apa??


Gamba diambil @blakang umah Mak Long.
Pokok apa nih?

*************************

Ceritera Tentang sekolah

Rase cam nak celoteh!

Kakak thn ni bibu anta pra sekolah je lagi pon de dah buleh baca cume de ni antara malas dan tidak je. Ingat nak hantar sekolah lama tuh tapi pikir2 biar la de bersaing dgn murid yg lebih ramai.Save cost satu, duit yg sepatutnye monthly bayar bulehla diguna tuk anta de masuk kelas lain, ingat nak masukkan drawing class sebab de suka sgt senilukis atau Kumon.

Di sebabkan bibu agak rapat ngan gurubesar tu..hehehe otometik buleh masuk Alhamdulillah.
Ingat gak cikgu besar kat jasa2 aku yg tak seberape tu ...sronok bile dikenang kenangan mase jadi cikgu sekejap.

Wei bukan sekejap ..3 thn tuh!
Mase tu bibu baru kawen, pindah rumah dari USJ to Kajang.
Peknen plak tuh. Mmg berat betul nak cari keje lain.
Bile ade org offer ngajar situ, teringin nak cuba sbb bibu penah wat part time Victoria reader @ Sec 20.

Gurubesar tu mmg baik sgt..walopon de taw bibu peknen 3 bulan de nak jugak bibu ngajo kat situ hehehe bagus gak aku sebut TVR ni (the victoria readers) ramai yg tataw kan..Pengasas de mdm Victoria tapi cawangan ramai Melayu yg usahakan kira smart reader competitor la nih.
Mase dlm 3 thn tu bibu mmg tak pernah apply keje lain...mase tu sgt selesa, balik tghari, mlm buleh wat tuition..masyuk pon masyuk.

Tapi sgt sayang 2 kali minta permanent tapi tak berjaya.
Mmg sgt sedih mase tu....jln nak jadi cikgu tu dah nampak sgt tapi kabur2.
Mmg bukan rezeki bibu kat situ. Sampai GB pon pujuk every year masuk balik.
Hujung 2005, dgr khabar gomen dah tak amik cikgu sekejap ni..so contract tak disambung.
Lepas sebulan menganggur, bibu dpt keje sini.

Thn terakhir kat situ byk bende bibu dah buat di sekolah tu ...sbb bibu rase dah mule sygkan kerjaya tu tapi nampaknye bukan rezeki kat situ.
Now walopon keje 12 jam sehari (termasuk travel) rasenye ok jugak..tade dah penin2 pikir budak2 hehehehe...tapi pengalaman tu sgt berharga .

Ia mengajar kite erti pendidikan yg sebenar..bukan atas buku rekod dan silibus tapi
Pendidik yg sebenar tak akan kenal erti jemu, malas dan bosan.
Bibu rase sgt kesal stgh guru2 juga sering merungut, itu tak cukup, keje banyak, tak suke dtg weekend...tak suka masuk kelas corot...sepatutnye bandingkanlah diri mereka dgn mereka yg kerja berat, atau yg bekerja 12 jam sehari, tempuh trafik tiap hari ( cam kene btg hidung sendri je..wakakakaka)

Kadang bile bibu tgk kat sekolah...rasenye tade cikgu2 yg miskin..berderet je kete mahal2, import...rumah paling cikaipon double storey ..rasenye mereka tu sgt bertuah kan?

Kesimpulannye...takde keje senang dlm donia ni, keje manager kat umah pon susah gak kan.
Kalo keje senang tu maknenye tade keje lah tu!
Yang penting...sentiasa bersyukur kita masih ade keje.
Alhamdulillah.

ps:
Kadang bekas student tegur bibu..tanye..eh cikgu ngaja kat ne skrg??
Bibu selalu senang je jawab "oooh cikgu sambung blaja" (tapi lame sgt kan wakakaka)
Kadang ade yg siap cium tgn sbb lame tak jupe..Aduhai mmg best betul!

Monday, January 5, 2009

Tag new year 2009

Kene tagged ngan budak merah.com

"The rules are simple. Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of the results, and post it as your answer."


1) Next year i'm..

(patut tag ni wat thn lepas..thn lepas? Iyelah 2008!!!!)

2) I really want to go to...

(agak2 buleh lepas??)


3) My favourite place

(nikmatnye dapat tido tanpa sebarang gangguan mihahaha)


4) My favourite thing..

(ni buleh gado ngan kakak berebut remote tv)

5) May Fav Drink


6) My fav food

7) My fav color..

8) I live in..



9) I was born in..

10) A nikcname i had..


11) My College Major

12) My Bad Habit..


13) My Hobby..



14) I Wish..


I have much

.....so that I can go to

....and buy these




fuh...sape punye keje wat tag ni..jenuh haku!!
Tade fwd kat sesape dah..letih woo nak wat
aku ni sgt kesian orangnye!!