Thursday, April 30, 2009

Makcik Nuha

aiyy...tak naaaaaaaaaaaaaaaak(garang taw Nuha ni)

Ini kak Mut punye keje!Makcik Nuha ni sgt tidak suka kalo kite pakeikan de tudung!Sejap aje..tak sampai 10 saat!Dahla garang..kalo de geram tu de wat erghhhhhhhhhhh cam incredible!



Wednesday, April 29, 2009

Lunch lepas geram!

Ini lunch tadi.Dominos delivery. Makan sorang2 lalalalalaa...tade citer byk okeh.


Regular size.Harap maklum!
Psst:
Dah mkn 4 keping pizza & bread tinggal suku!!

Tag Tugas Harian?apoo?

Kene Tag ngan AyuZack

TUGASAN HARIAN...????

1) bila terakhir anda cuci toilet?
Sabtu lepas

2)pencuci apa yg anda guna?
kleenex

3) dalam 1 minggu berapa kali anda mop lantai?kenapa?
Dah lama tak ngemop..sbb ade yg tukang mop hehehe tapi sminggu sekali musti.

4)apa tugasan terakhir anda sebelum menjelang malam?
hermmmmm sblm malam? Masak ler

5) apa menu hidangan makan malam anda yg paling simple?
paling simple? Rebus sayur, sambal tumis bilis. Sambal tu mmg menu Isnin- jumaat. Kalo tade sambal tumis..mmg abenku tak mo makan!boleh?

6)minuman selalu anda buat waktu pagi?
Jarang buat..kalo buat pon milo tuk kakak pegi sekolah. Kami trus bekfes kat opis je.

7)sebelum tidur apa yg anda suka lakukan?
On laptop..layan citer yg download mlm sebelumnya…layan golek2 anak2 ku.

--------------------------------------------------------------------

BADAN ANDA....

1) berapakah berat anda sekarang dan juga ketinggian anda?

Berat = 41kg (kalo ikutkan kurang lagi…so aku timbang lepas makan + pakai suar jeans jadi le berat berat nih hahahaha

Tinggi = 155cm (cane nak kasi tinggi lagi?)


2) berat yg paling tinggi dalam sejarah anda?

53kg aje huhuhu tu mase peknen (naik pon tak sampai 14 kilo uhuk)


3) apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh badan lansing?

Makanan sampingan tade..aku dah sedia selim melim.


4) berat yg paling rendah yg pernah anda dapat?usia anda ketika itu?

Ape soklan nih? Berat paling rendah dah tentula 3kg..masa dilahirkan!logik kan?


5) anda pernah sertai program pelansingan?

Takde …program naik berat ade?heheheh


6)apakah diet yg anda ambil untuk memiliki berat anda yg paling rendah?

Tade diet tuk turun berat..diet naik berat ade!


7)apakah yg menyebabkan berat badan anda naik mendadak?

Peknen boleh arr perasan naik sket hahaha

8)apakah target anda untuk kurus selepas ini?

Adoi tade target nak kurus!!!!


9) miliki gambar anda dulu dan kini?

Ahaaaaa ni gambo scan mase lepas abis blaja...cam berisi sket kot..zaman anak dara!


10) sila upload...

Ehem ni gambo kini...ade beza?Ape?Takde beza?Size sama?Mana boleh... musti berbeza...yg atas tu aku anak dara lagi..yg latest ni of coz dah ade anak...han kan beza tuh?Maka tepaksa cari gambo ade anak! hahahaha


Tag urang bwh ni plak:


1. Aimi

2. Zura

3.Her

4.Ila

5.Faiz


Tataw korang da kene lom..kalo dah selamatlah yg bulum sila buat!


Psst

sgt tak sesuai aku buat tag ni huhuhuhuh

Gulung Coklat pulak!

Inilah dia.Bila dah seronok menggulung dan menjadi pulak gian jadinya.Kali ni try swiss roll coklat pulak.Kulit kurang smooth cam buih2 mungkin byk cecair.Tapi rasanya adoiiiiiiiiiiiii!Sgt sedap dan lembut ye!....erk tataw nak ckp camne tapi boleh stop buying kat kedai dah hahahaha..korang cubalah..gune resepi yang sama tapi buh perisa coklat dan pewarna coklat.

psst:
tak sempat nak snap mase gulung..kesuntukan masa!Adoi haku ni bz cam politik woman aje!
Next time ye...byk lagi nak experimen...stoberi..pandan...orange (siap list hehehe)

Friday, April 24, 2009

Makan2 lagi + acara bulanan

Masih ingat entry Kedai Kopi & Teh? ahaaaa here we gather again (cam lagu pengakap..here we are ..here we are..here we are again...sape taw?angkat kaki nyanyi ramei2 dan tepuk pengakap 3 kali) ok Bibu cukup2 dah..bebalik citer Kedai Kopi ni..Last week dibuka semula untuk acara yang mcm biasa buat..MAKAN!

Maka dah jadi acara bulanan, pot luck + makan2 + masak2 + tuka2 idea@borak + sesi luahan jiwa + besday celebration(penuh aktiviti).Layan jela..tak de nak celoteh dah!

Acara no .1 ~ potong beday kek
Kek Coklat (previous entry) tuk Cik Wan (Abie's bil ~ aiseh pala x nampak),Ika (yg pakei spek)dan Nazeem (kanan sekali)..tapi boleh tgkla ..yang budak kecik2 lain pon sibuk nak potong termasuk kakak!
Meh cik wan potong2 ye..anak2 sume!

Acara no. 2 ~ makan2
Kue cara manis ~ sedap.. sape yg duk depan api ni best,
sambil buat sambil ngap!
(ampon lenkali tak buat dah hahaha)
Ni laksa Mak Uda buat..pekat.. mmg best!
Agar2 nenas 2 minit hasil tgn Mak Long.
Agar2 ni kalo potong2..letak pinggan terus lesap.
Sib hari tu bibu dapat kaut beso harharharhar
Ni pon mee goreng Mak Long buat..like alwis mantop!

Tak lupe mee hun goreng Atam pon sedap!
Pestime bibu mkn soto indo ni hasil tgn bibik Afie
Bik, nanti jgn lupe kasi resepi..sedap wooo buh cili api huaaaa..nangis!

Acara no. 3~ nurseri@childcare
Haa tgk..dah mcm taska pon ade..anak2 sibuk melukis sambil disupervise oleh cikgu Hana

Acara no.4 ~ Packing (production line)


Ehem ...dah lepas makan jgn lupe tulun tuan umah plak buat2 ape yg patut
gotong royong packing skru ke!hehehe

Acara no. 5 ~ skodeng@snapshot

budak Adam ni tak abis2 seluk tgn de dlm kolam ikan.
Bagus..cite2 de nak bela ikan!
Pagar ni kene bukak hehehe mane cukup sebiji umah kene serbu 5 famili??
Sib le ade sebiji umah sebelah lagi ..both my Sils duk sebelah menyebelah..harap maklum ;-)
Aksi Otomen teding~ Alif
Budak2 rumaja ni sesaje duduk bincang sal homework.Tipu?
Taklah..mereka sedang bincang hal politik negara.Yes..tipu lagi.
Mustila bincang sal gosip pakwe makwe...lalalalala

Bapak2 budak ni tataw bincang sal ape..memasing wat muke larikan diri bila
Bibu acu kimera..hahaha


~~~~ Sekian report Bibu kali ni~~~~

Thursday, April 23, 2009

Wall E


Tag from SYAPA
1)Anda perlu printscreen wallpaper anda yang tengah gune skang.
jgn tipu2 ek..

2)Bagitau kenapa anda suka wallpaper anda..
Kebetulan sbelum dpt tag ni tgh menukar wallpaper..everyweek mmg aku tuko wallpaper.Yang ni gambo ape?haaa korang pikirla ye..sape yang tak penah pegi tu..sila pegi tgk monumen nih.Suke gamba ni sbb bibu tangkap sendri.Clean background. Komposisi yang cun (ceh perasan) . Kombinasi kaler langit dan objek yang sharp..pendek kate sukelah!!hehehe

3)Tag 10 orang

Aimi@Kamalina
Ayien
Zura
Fiza
Cintacukulet
Sue
Paih
Nhalilah
Akubye
Yongchem

Sile2 buat..musti korang suke..jgn tipulah!!

Jilat jgn tak jilat

Hah...laju aje korang ni kalo title Tuuuuuuuuuuuuuut( sambil gelak jahat). Hadei sgt tak simpat nak update. Tgk2 jela dulu gambo kek baru buat ni ye. Coklat kek tuk beday celebration last weekend dan Ciskek Beribiru order from opis mate tuk makan2.
Kek Span coklat + buttercream choc + choc ganache..yummy

klik enlarge gamba tuk tgk texture kek yang lebih detail
Blueberry cheesecake + fresh cream

Saturday, April 18, 2009

Bibir perisa candy!


You're candy-flavored lip balm!

Whether you taste like milk chocolate, cotton candy, bubble gum, or rainbow sprinkles, one thing's for sure... you are VERY sweet. You're happy-go-lucky, popular, and irresistibly cute. You're like a mylar balloon shining in the sun, party streamers twirling in the breeze, and a pinata bursting with surprises. Your lips are a birthday party! Mmm... if parties were kissable, they'd be YUMMY -- and so much fun.

Saje trytag from Ila.
Meh try sume at Which Lip Balm Flavor Are You!

Friday, April 17, 2009

Mommies Day out ~ Redbox Pavillion

Sepatutnya entry ni publish last week. Baru ade kesempatan. Last week bibu coti 4 hari dari Khamis - Ahad. Maka ade plan nak outing dgn Kak Sal, Kak Syidah & Ila.


About Kak Syidah

Aceli jupe Kak syidah a day before lunch kat KLCC reunion setelah 10 thn tak jupe.Walhal keje memasing area KL. Still maintain anak 3 girls. Satu je yang paling sgt tak berubah..BRUTAL!! Ko kan kak, itu mmg tak boleh ilang !kalo bergambo tu aku leh baca pompuan melayu terakhir tapi bile ko dah bukak molot ngan berjalan tuh…ampon tak boleh nak elak dah wakakaka.

Kak Syidah ni dulu my x wing mate (wingmate tu cam..jiran sebelah bilik lah). De selalu lepak bilik Bibu..Bibu pon selalu lepak bilik de.


About Kak Sal

Kak Sal ni dah jupe last 2 yrs kat The Weld mase lunch. De pon keje area opis Bibu. Anak 3 boys sume. Kak Sal ni dulu Senat YDP kolej (yang dipertua) kira cam ketua Kolej la gitu. Kak Syidah n Bibu cume exco ~ kuli je ..hehehe... seronok dpt jupe derang semula....memasing otak mereng + senget.Mmg happening!


Maka Khamis tu kami berjanji di Redbox.Bibu pon bukan reti sgt koke ni..saja nak cuba lagipun makanan de sedap2 oiii (itu yg penting hahahaha).

Ila dah book awal2.Thanks so much Ila.Lenkali boleh on lagi ye!Kak Sal ko tuh asik bagi hint aje bile lagi...ekeke tapi kene slow down dulu beb..kang tak pasal2 kene grounded hahaha


Kak Syidah, Kak Sal & me
Syapa baru join.
Tenkiu so much Sya..penyelamat!We luv u ooo much!
Assistant Redbox, Ila kerudung merah.

Kak Sal & Kak Rush (Nick baru si Sya bagi....kaahhh layaaaaan)
Bibu buat Kek span vanilla Bluebery wat santapan sampingan.
Rugi sape tak dtg tu hehehe...ape macam Ila & Sya?Komen?
amik skali potong beso..tak main potong kicik2 nih.

Psst

~ Lepas Redbox straight kami ber3 tgk Fast & Furious…best citer ni....bibu rate 4.5 mintang utk muvie ni!!
~Photos sume ihsan Photog Ila & Kak Sal..bwk kemera dpt petik 3 kepin pas tu dot ..dot ..dot..hadoiii batteri abis..tensen gua!(pesal tak cek mlm sebelum tuh)%^&*^&^%$$

Thursday, April 16, 2009

Ai lebiu


Dapat Award dari Ai.
Tenkiu so much. Lap u too.
Sesape yang nak sgt award sila ambil..sila2 jgn segan.

psst~
sesape yang 'menconteng' entry lepas..ampun harap maaf..komen tetibe ilang sume..huhu ni gara2 intense debate installation yang tah ape2.Kejap ade kejap tade..but comments still ade..dun worry comment anda selamat di sini. Maka oleh itu saya telah mengharamkan semula intense debate dari sini..huhuhu

Tuesday, April 14, 2009

Kedai Kopi & Teh

Nak cerita pasal kedai kopi dan teh yang biasa kami pergi weekend.


Lokasi

SS19, Subang Jaya


Waktu operasi?

Kedai kopi & teh ni hanya dibuka weekend sahaja.

Dibuka seawal pagi dan penah kadang tutup sampai kol 3 pagi.


Menu?

Mestilah Kopi & Teh.

Kalo buat sendiri tataw le pasai apa, tak bape sedap(manjang tak sedap).

Menu tengahari pun sedap, paling best lala goreng serai & ayam rosemary.


Pengunjung?

Pengunjungnya pon sama, tidak bertambah, pengunjung tegar sahaja.


Suasana?

Suasananye sentiasa meriah, hingar bingar sampai jiran jeling2 & geleng kepala..hahaha


Bayaran?

Tidak memerlukan bayaran, sila paham2 sendiri untuk membawa apa2 yang patut dibawa (versi pot luck) hahahahaha


Inilah kedai kopi & teh tu!
(sebagai bukti saya pamerkan wajah2 anda sekalian..hahaha sila kesal)

Tengok! Makan sorg..kami tak makan!

Kopi power...mai secawan!
Teh terangkat!!

Ape plak kaitan gula kabung ni?
Maka inilah rupe gula kabung yang telah berkabung selama 2thn dlm esbok!
Maka petang tu, selamat dibuat kuih gula melaka!Alhamdulillah!

3 anak dara comel yang suka interframe! Afie dak moncit
Cover perut..tak bagi Auntie snap ekekeke
Aduh!sopannya...anak sapa la tuh ;-p
Cukup2 tu nak oii..penyet lagi idung nanti!

Tuan tanah@kedai kopi (Datuk Zul) sedang menyerahkan wang derma
disambut oleh En Shak dgn ucapan berbanyak terima kasih (macam ucapan syarahan pulak)

Ps:
Kedai kopi ini juga boleh dilabelkan sebagai Piranha Shop dengan motto ~
"makan selagi boleh dan sehabis mungkin"
ehehehehehehe
Ada brani join?