Tuesday, June 30, 2009

Mural pertama saya - Nuha

Aceli kejadian berlaku masa bibu tgh mandi kat atas. Kak mut tgh sibuk kat dapo, kakak tgh tgk tv, Abie g surau.Dari atas bibu dgr kakak jerit.."Ibu!!adik conteng dinding!!kuat lak tu bibu siap mandi turun bawah tgk..Nuha tengah sengih2 sambil ckp...'Niee....Niee'

"Ya Adik!!!pesal conteng dinding?Nape kakak boleh tgk aje...bla bla bla bla"

bibu dah bebel kat de...de wat tataw je..cam tade ape berlaku!

Nuha dah semakin noti ni..selalu de x penah conteng dinding melainkan kakak de tak layan de or tak bagi kertas!!Bertuah ko dik!Abis tiang seri tu ko kerjakan ye!

Ni la budak noti tuh!

Monday, June 29, 2009

Cuppies tuk Abah

Taraa!!!

Minggu ni ade projek lagi. Yam order cuppies tuk abah de kat kampung. Ok no problem Yam for you anything kaaahhh (yg lain2 juge ye). Yam nak tema biru + ijo cam kek last 2 week. Huruf tu aceli from idea kakak de men susun 2 lapis fondant dan tekap.Sejak itu bibu gune idea itu tuk nampak huruf lebih meriah. Bunga tepi tu tak ingat cam design sape my sifu kot..credit to her!

The tshirt tu mule2 nak tulis ‘Abah’ tapi tah cane foow writer tu cam tak bape best lak tulis situ..so I cancel la takot tak cantek plak. Tema hari bapa ni cam kering idea juga..so Tshirt adakah sesuai?(dah buat pon takleh nak undur) ekekeke..layan jela gambo ..oo ya..kek cuppies tu perisa vanilla + choc.

Tenkiu Yam for the order!





Thursday, June 25, 2009

Mommies.com Tshirt - Order


PERHATIAN !PERHATIAN! PERHATIAN!

Setelah dpt maklum balas sume, bibu akan hantar list order hari ni. Maka list di bawah nama2 yang sudah mengkompemkan diri tuk dapatkan Tshirt bercop ‘mommies.com’. Oleh itu sila liat size betul2 ye!lepas ni repeat order ade tapi tataw bape lama ambil masa. First batch ni di jangka siap dalam masa 7 hari.


I repeat, kaler yang dipilih bukan cam contoh model yg pakai tu, tetapi kaler lime green + white stripe cam contoh di bawah ni dan roundneck..tiada kolar?Ape???nak yang berkolar cam model tuh?NO!NO!itu rege lain RM27 (inclusive printing).


Tentang material , I sgt puas ati kain jersi yang lembut, cepat kering (kalo nak pakai tiap hari boleh..u pakai pagi…ptg basuh..sidai..esok pagi leh pakai balik) dan juga tak panas.I know u all sume HOT maka kaler itu sgt sesuai..mesra alam dan mesra sket mata yang melihatnye hehehe


Okeh ni senarai yang dah kompem.Sila cek betul2. Ni final lepas ni tade nak komplen2 ye!Komplen , sila wat aduan ke talian tanpa hayat.hehehe


Bil Name Size
1 Bibu S
2 Sue M
3 Sya M
4 Kak Rush M
5 Ila L
6 Eza M
7 Erin S
8 Miza S
9 Irma M
10 Nas L
11 Fiza M
12 Yies L
13 Alyn L
14 Sarah L
15 Yam L
16 Zura M
17 Faiz M
18 Elly L
19 Aiza M
20 Ai S
21 Kir M
22 Kak Lina M
23 Kak Sal L
24 Ayien L
25 Suel S
26 Zie Brunei L
27 Yatie M
28
29
30



Yang model ni pakai size M. Bibu size S mmg just nice!!
I ulangi!!
Baju yang kite pilih RM18 roundneck kaler Lime Green + White stripe (1st gamba atas) bukan cam model atas ni ye..yg atas ni mhl sket RM27.
(kang takot ade yang pening2 lalat lak ingat baju atas ni)

Tuesday, June 23, 2009

Kek Hari Bapa @Lucky Draw

Hari Bapa?

Owhh bapa2 pon ade gak sambutan ye mane bley hari ibu aje..(jeles gak kaum bapa ni ropenya) hahaha

Last Ahad kitorg gather wat sambutan hari bapa2 pulak. Mcm biasa my tugasan is to buat kek..no problem bhn2 sume dah ada.Aha! kali ni bibu try buat tiramisu pulak lah..ngidam lama nak buat .

Ni 1st try kat umah pestime masa pegi kelas buat ramai2 ngan chef Ani. Okeh layan gambo ajela…gamba ramai2 potong tade plak..kimera bateri abis hadoiiiiiiiiii..sempat gamba lucky draw aje (Uncle Joi!!sib selamat tak dpt gambo tgh pakai ***** hahaha) Tq Abg Long & Kak Long, the lucky draw sponsor!I bolot sume perfumes stok tuk 5 thn kaaaaaaah

The Tiramisu Cake topped with Fresh Cream

Cocoa powdered, fondant wording
Lelehan Fresh cream

Belah dlm is sponge choc with coffee syrup.Pes time gak I wat 3 layered ngeh2
This Photo is frm Abg Long's...tq ye..sib ade 2nd Photog (erk..sonot ade flash ye..splash splish menembak hehehe)


The ciskek wat basahkan tekak lagi..original baked cheesecake topped with strawberry filling

Sesi cabutan bertuah bermula..Anak2 ibu bapa2 sekalian, sila beratur ambil nombor!
Kak Long yang gigih menyusun hadiah..erk nombor lom cabut..hadiah dah susun
wakakaka dah taw le hadiah ape!!!!!
Sian nenek lama pegang nombor de tak cabut2!hehe
Aje kome ni saja niaya aku!

Aloh! I dapat ini!! yeaaah
pakai uncle joi jgn tak pakai!!!wakakakaka

Nenek dapat ini!
isk!! saje je kome ni ye!pekena aku


Monday, June 22, 2009

Jersi Team 'Mommies.com' - UPDATED!!


ok.tarik nafas (lunch hour nih boleh tarik napas sket kaaah)

Setelah di vote ramai2 berikut keputusannya :
Baju Quick dry RM18 - color Lime green + white stripe

Berikut nama2 yang sedia menjoinkan diri tuk dapatkan jersi ni (Netball player + supporters+lain2) :-

COMFIRMED LIST : -

Nama Size
Bibu S
Sue M
Sya M
Kak Rush M
Ila L
Eza M
Erin S
Miza S
Irma M
Nas L
Fiza M
Yies M/L
Alyn L
Sarah M
Yam L
Zura M
Faiz M
Elly L
Aiza M
Ai S
Kir M
Kak Lina M


Aceli kaler merah pon ramai yg vote..tapi serius sgt panas wei n x sesuai kot tuk mak2 yg kuat peluh sume nih hehehe

Mane2 yang (-) tu lom dpt response..so sesape yang nak jersi tolong bagi jawapan selewat-lewatnye Rabu ni.Payment akan diberitahu kelak. Ok juga kalo nak buat Tshirt ni ramai2..kalo nak buat family day ke ape ker..leh seragam.hehehe


Tolong juga bagitaw mane2 yang lom ade respon tuh. Kalo tade jawapan sampai Rabu ni, 24th June, I proceed ye 1st batch order ni.OKEH!


Saturday, June 20, 2009

PERHATIAN!PERHATIAN IBUK2 SEKALIAN

Lanjutan entry yang lepas Bibu dapat idea tuk dapatkan Tshirt supaya team Netball nampak seragam. Tadi bibu pegi satu kedai print Tshirt ni, rege de agak okla. To my suggestion, agak2 korang nak kalo kite pakai seragam?terbuka juga yang bukan netballer esp yang jauh2 or yang tak main but u all nak be part of our team @supporter.

According to team leader @Sue , ‘mommies.com’ nama tuk team kite nih dan diprint atas Tshirt tu. So korang rase camne?Ni just idea je ye..kalo ade sambutan kite proceed.Nak tengok sape yang setuju please drop a comment and sebut budget yang korang rase sesuai (Option A or B) .Tshirt lain kolar ade but taw la bit expensive RM24-RM30.So I can suggest these 2 options only;

Option A : Round Neck Tshirt


1. RM11.50 (inclusive wording) - Tshirt biasa & available color : red, maroon, oren, blue, grey

2. RM12.50 (inclusive wording) - Tshirt high grade & available color : white, chocolate, purple


Option B : Quick Dry Tshirt (Jersey) - Tshirt yang atas sekali
RM 18 (inclusive wording) - colors:
navy + white stripe
black + white stripe
yellow + black stripe
red + black stripe
Lime green + white stripe
White + black stripe
White + red stripe

MAKA DIULANGI, SESAPE YANG SETUJU (SUME SEKALI YANG TERLIBAT SECARA LANGSUNG OR TAK LANGSUNG YANG NAK JOIN) , PLEASE KOMEN & BGTAW WHICH OPTION KORANG NAK A OR B. (tapi I dah tgk baju quick dry tu better la..cantek sket, tak panas sgt & cepat kering kalo peluh banjir2 main tu kan hehehe..OKEH CEPAT !!!

Friday, June 19, 2009

Men Netball

Lama tak update.(bunyi cam sebulan kaaah)

Last 2 weeks bibu sibuk ngan oven. Last week pon sibuk ngan makan2.Minggu ni bibu join main netball balik anjuran Komuniti Desa Tun Razak. Sport??? Ooo tidak…..otot sudah keras ni lama tak aktif since 2001.Sekali men hadoiii…sakit2 gak sana sinun. Nak poco2 pon baru 2-3 hari sebelum game.Apa barang?? (quote kak Syidah) hahaha..

Ni sekitar photos mlm khamis smlm taken by hired photog Zura ..dan2 ko jadi photog mlm tu ye Jura!!!

Ooo tidak ..Ila ape ko buat tuh!!!
Sebelum berkilat baik amik gambo dulu
Wah anak bujang ko Zura..ade awek?

Akil : Pesal awak nangis tadi Izz??
Izz : Mane de nangis..kite teriak aje
Kakak yang teman ibu (sonot la tu leh men2)
Ni la team leader kami...Puan Suraya (ok2..ada gaya tuh)

Ewah bile masa la aku di snap shot ni kaaah (yoyo je baling)

Ape2 gambo dulu..as bukti
Bagus!! smgt kesukanan Ila nih!

Adoii...mane bola ni tak sampai2???
Ewah!!pewiit

Lagi posing..berpoluh2 sume!!

Psst:

Sminggu 3 kali le jawabnya aku kene senam ni.Badan kurus pon kene senam ye ibuk2 sekalian..senam bukan tuk kurus lagi but kasi stamina + body fit! Ok mbak *Betty and Meriam Bellina, I jadi pengikut you mulai sekarang!!!! Hehehe

*Beli Cd poco aerobik featuring Meriam Belina..kagum aku ngan mbak Betty ni umo de 50 ++ taw tapi body siot menten!!



news!!!!
(erkk baru dpt msg esok match dibatalkan replaced by 11 July 2009)
Sempat nak praktis kaaah!!


Monday, June 15, 2009

Beday bash lagik!!!!!

Weekend dtg lagi!!

Last sabtu bibu ade jemputan from my youngest auntie di Rawang tuk besday Adrianna ~ the only doter in de family (3 years now). Ini wajib pegi nih..my aunt ni rajin baking, kek de sodap woooo(hermmm wonder where I got the gene)….oops!!ke mana tumpah kuah kalo tak ke spageti hehehe..tapi Sabtu tu agak lewat tibe..servis kete lambat siap pulok..takper, sampai2 je acara makan2 tetap berjalan dgn jayanya hahaha


The beday gurl ~ Adrianna


Photo ihsan my Aunt, sampai2 je kek dah potong wuaaa rugi betol!
Tapi sila kagum! kek ni buat tanpa belaja kat mana2 chef..
my aunt buat sendri ikut kreativity de!Lepas ni kene g menuntut nih hehehe

Ready nak potong (I lom sampai mase nih)
dapat tgk kek dah tombang huhuuhu (cantek gaun beday gurl!)

Sonot ye!

The ciskek yang sgt menyentap tekak!!
Ini mmg menu wajib ada!!

My aunt juge pakar wat kek ceklat! owh heaven nye!
Rendang ayam..fuh 2 kali round aku mkn nih!..ngan nasi himpit (erk tak snap lak)

Nuha baybok ~ muat skirt kakak de mase umo 2-3 thn..isk!sgt baybok kau dik!

Suasana hari raya

My kazen, Sri n doter, Nana
The bapaks ~ all my uncles kecuali yang baju merah tu my kazen's hubby
uiks... sume pakat baju merah nih!!

Nuha wif auntie2 cilik (my other kazens)

Armand ~ ala de xmo 'kakak ibu' de dukung..nak berkepit ngan ayah de aje!