Friday, July 31, 2009

Desa Water Park

...sambungan lagi citer hari Ahd plak ;P

Ahd lepas dlm penat2 tu Abie ajak g mandi2. Mola2 ingat nak pegi wetland Shah Alam tapi rasa cam jauh sgt plak. Kitoang pegi Desa Water park je . Rasenya tmn ni dah lama sgt wujud. Masa sampai sana ramai jugak org, ingat cam tak ramai. Tiket pon mhl sket ler dari Wetland Shah Alam mungkin sebab luas kot. Bibu tak mandi pon..penat rasa bdn ni aka penjaga barang dan photog hehehe.
The suasana


Bibu naik gak yang cam tunnel tu..penakot tol aku nih..
pegang tepi 2 tu biar de tak laju sgt hihihi
laju betul
Abie jadi pelampung Nuha

Kakak mmg suke sgt nih!
Tataw anak sape ni..bile bibu acu kemera je..de sibuk ckp "amik gamba kite acik!"
peramah betol..comel lak tuh

Tgk..kan dah ckp!mmg peramah abis..siap interview Abie ekekeke

Sampai pucat2 sejuk.Bibu tak sempat beli swim suit nuha..bedal jela shirt hahaha
Tgn pon pucat2

Thursday, July 30, 2009

Beday Bash Anis Adibah

...sambungan last entry.


Selepas siap2 kemas kek sume dlm kete…maka bibu pon bergerak ke USJ dan Glenmarie tuk anta 3 biji kek. Terus ke KD antar kek Anis, my kazen dan juga acara makan2 la apa lagi!!!!


Bergedil
sambal tumis cili api pedal ayam....cicah ngan pucuk ubi
korang penah mkn?
i tell u mmg superbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Serbuu...para vip sedang mengambil tempat
sian ibuk2 yg masak mkn kat dapo aje..uhuk!
The Soto
Brownies from Secret recipe

Kakak yg sibuk jugak nak berbaju merah cam beday gurl
Anis Adibah- the beday gurl
'suka la ye ade muke tu?

Anis n Arman
Geram taw Arman ni de xmo aku dukung chet!
sombong tahap ultraman!

Nuha - berjaya buat 'peace'

Wednesday, July 29, 2009

5 km Run - Cakes marathon lagi

Jeng jeng jeng...................................
Ni la sabtu lepas yang paling bizi dlm doniaku hehehe.Bibu kene buat buat 5 biji kek!Mlm tu dah buat sebiji (kek princess entry lepas).Rase cam tak caya leh buat dlm masa 2 hari.Tido cam biasa gak kali ni kene wat time management sket, 3 biji kek bibu bakar hari jumaat, pagi sabtu bibu bakar 2 biji. Memandangkan cream ke fresh cream sume dah standby so agak sng sket keje tinggal idea tuk mendeco je ngeh ngeh.

Kek Pertama - ordered by Kak Long tuk beday Luqman
Kek ni I bakar hari jumaat malam (kek tiramisu) deco pon mlm tu jugak.See ade muke de yang itu buat pagi Sabtu the edible standing ,blaja on9 di Mbak Peni hehehe. Thanks ye mbak!




kek Ke 2 - Kek span Buah di order oleh kwn Bibu @Shah Lam(regular customer)
Kek ni I bakar dan deco mlm jumaat jugak.Cuma I tak puas ati tang tulisan tuh..sbb gune piping bag kertas..mmg hermmmmmmmmmmmmm (no komen)


Kek ke 3 - Kek Coklat Span dgn Ganache untuk Mut
Beday dia jatuh hari jumaat, 24hb de pon nak sambut ngan famili de Ahd tu. Kek ni bakar hari jumaat jugak tapi deco pagi Sabtu.




Kek ke 4 - Kek Coklat Moist ordered by my sil, mama Alif
Kek ni Bibu bakar pagi Sabtu dan terus deco.


Kek ke 5- Kek butter vanilla ordered by my Aunt di KD
Kek ni pon dibakar dan deco pagi Sabtu.



Maka Sabtu yg sibuk itu siap dlm kul 2 ptg..I mkn2 tetido sbb penat sgt..sedar2 kat kol 4 ptg then baru kelam kabut siap2 nak kuar rumah...

to be continued...

Tuesday, July 28, 2009

Sambutan beday kakak@tadika

Semalam bibu coti tuk sambut beday kakak di sekolah. Semalam genap kakak 6 thn bibu dah plan lama tuk wat sambutan de ngan kwn2 sekolah. Weekend pon rase penat yang aaaaaaaamat (lom sempat update) bibu tak sempat nak buat kek hari Ahd byk sgt event. Maka kek kakak bibu buat pagi2 senin smlm dari kol 7 sampai kol 10 cume bibu tak sempat amik edible set lagi satu so dpt satu set je. Cuppies tu 50 biji tuk 2 kelas.Bygkan ler budak2 tu berebut2 nak potong siap ade 2-3 org tolong potongkan hahaha..tapi cikgu2 sume sporting ..lege dah abis part 1 ;-p

Happy beday kakak, bibu ngan Abie syg saaaaaangaaat kakak!!
Percubaan pertama wat novelty cake..hehehe jadi tak?
rambut barbie tu mmg dah togel dikerjakan kakak tu sebb kene buh cream ekeke



Lupe jugak nak quote tuk Mut(my helper) yang cc ini de yg wat border..aku paksa de men ngan tip star nozzle sbb ibu jari tgn bibu masih sakit..kalo ape2 ade back up kehkehkeh..aceli yg doll tu pon de yg penuhkan ngan star (lege sket aku kalo tidak cramp jari)






ha sume sibuk nak tolong potong






Friday, July 24, 2009

Princess Belle

Korang ingat citer Beauty & the Beast?Citer animasi ni yg meletop mase zaman skolah2 dulu. Skang ni budak2 giler princess Barbie. Aceli ade perbezaan kalo ade org order nak kek princess kene tanye Disney Princess or Barbie Princess??


Disney princess featured by :

Cinderella – The Cinderella

Jasmine – Aladdin and Magic Lamp

Belle – The Beauty and the Beast

Aurora – Sleeping Beauty

Mulan – Mulan

Ariel – The Mermaid

Pocahontas

Snow White


So korang leh teka yg kek ni princess mane?hehehe


Kek bwh ni diorder oleh kwn auntie ku pagi tadi delivery. Kek coklat moist almost 2kg. Malam tadi x leh tido sgt kol 12 tido....udahnye kol 5.30 terus bangun siapkan mane yg patut..ngan mata kelat2 molot payau cam nak sahur posa haha (alamak posa lom ganti!!)


Overall i masih kurang puas ati kek ni...sepatutnya background gune gel kaler purple , dlm frame background pink (aku wat tebalik huaaaaaaaaaaaaaaaaaa) Maka bile amik gambo line border tu kurang menyerlah..tapi kalo tgk kek betul2 ok sket (pls do not judge kat photo) hehehee...or aku adjust kemera kurang betul pepagi bute ni mata ku sume nampak kelat kaaaaaaaaaaah



Aceli lama tak lukis gune tip nozzle kalo lukih gune pensil sng arr
Nak cari tip yg paling halus, rase dah gune tip paling kecik no 1. Any idea tuk dptkan line lebih firm and kecik?I x boleh draw the bulu mata!huhuhuu

Bumga tepi ni pon



Note:

Lately ibu jari I sakit..tak boleh nak gerak sgt lepas amik balm cap Lang tu baru ok. Sekali mlm tadi beriya gune nozzle…rase cam krem laks..cam triggered thumb.Sabar2 ek jari! Senin karang leh rehat puas2 hehehe