Thursday, February 18, 2010

The Final Part@G Kinabalu

..sambungan Part 2

…ke Kundasang amik masa 1 jam stgh.Ooo ya we missed Kinabalu Park. tape next time. So sket atas lagi lepas Bundu Tuhan ade satu shooting spot..de cam ade pangkin dan boleh amik gamba sini.Mase ni dlm kol 11.15. cuaca mmg panas terik tapi angin byk sepoi2 gitu


Best amik gamba sini...ni tpt wajib kalo korang pegi!!


haa..ni satu lagi shooting spot...de cam dah dkt sgt ngan atas gunung tu..angin mmg kuat giler

see my cikeding hands..hehe

ni la gerai2 sayo kat Kundasang..rege okla..stoberi de kecik2
gua beli 3 jenis sayo saploh!
Ala lebey kuang cameron lah sng citer!

Bwh sket ada War Memorial
Masuk sini kene byr soang RM2

Ok2 lah..gua tak pijak lu!~

Subhanallah mmg cantek sgt view dari sini!


Ni la kampung2 yg dekat ngan gunung tu
Jangan curik bunga..kang kene denda RM800...n dpt TV..lol!
Me n hubby..uhuk!
Berangan jap...padahal lu tgk bwh sket punye ceruuunnn!!

Bubai KK!!we'll see u again!
Lepas pusing2 dlm 45 minit kat Kundasang, kitoang pon gerak balik ke KK ..sampai dlm kol 1.30 n terus pekene nasi lalap..then kazen anta sampai airport. Kitoangnye flight 3.45ptg..singkat kan trip kitoang??? tapi padat..ni kalo bwk anak2 mmg semput sbb tu kitoang pegi ber2 dulu..lenkali bwk derang kene pegi 4 hari..gua nak pusing2 KK lagi, pegi Pulau2, Kinabalu Park , Wildlife Park Insya Allah...tapi this is best ever trip for opening 2010!!!

So u all apa lagi dgn modal lebey kuang RM1,600 kitoang leh pusing2 Labuan, KK and Kundasang.Mmg berbaloi!!

note: Big thanks n hug to my kazen, Elin yang mendrif sampai ke Kundasang..mmg laju giler ko bwk kete mase turun tuh..krem2 kaki gua thn brek taw!hehehe

Thursday, February 11, 2010

Part 2 - dah sampai KK

………sambungan entry Part 1

Lepas g Labuan kitoang nek Ferri express …giler bising bunyi tapi aku dok leka tgk muvie antu thai wakaka…tapi penat gak 3 jam rupenya chait! Pilot tu ckp 2 jam stgh aje..de kate depends laut cane..len kali kene amik biz class leh nampak pulau2..mane gua taw! So sampai2 jetty je gua dah amik gamba lantak le situ org nak lalu lalang kehkeh…

Lokasi 1 – Jesselton Point

Cantek gak tempat de..tepi2 tu ade port mkn . Mlm2 sure tantek!Takper2 next time bwk budak2 leh mark situ okeh!Leh mkn2 tepi laut tu bersama mat2 saleh sume sambil ko berangan cam kat Venice (mmg nak kene sepuk laju2 wakaka)


The Jesselton Point
Mase ni kol 4 petang mak aiii panas de cam kol 12!!


Lokasi 2- Check in Tang Dynasty Hotel

Hotel ni boleh thn besar gak …de attach ngan sopping complex Wawasan nama de. Bilik pon cantek n yg ponting katil bosar n ado bath tub hehehe


Lokasi 3 – Pasar Philippine( RM120 ~ brg lauk2 kering) + Makan ( RM72)

Lepas check in..lepak2 mandi jap. Kol 5.30 Kazen bibu, amik kitoang g pasar ni. Mase tgh round2 tu adela soang mamat ni terpekik2 gaya cam samseng..marahkan nasi + org lalu2 agaknye nasi de tumpah ( gile agaknye takot aku) nak snap kang mapos aku kene kejar wakaka.

Mule2 sopping bilis + belacan + ikan masin+udang kering+kopok2. Memang murah le. Walopon de letak RM45 tapi jgn tertipu ye….rege de dlm RM15 jek!

Tapi mmg best le kazen aku pon dam cam org sana hahaha cakap Sabah pekat giler!!Tu leh dpt rege murah hehehe


Ni la Gerai2 seafood tuh
Ni la kazen gua - Elin ( tenaga pengajar kat kolej sana)
Gua - muke mmg nampak penat..flight Labuan kol 7.20 dari kl..so kol 3 pagi aku dah bangun!!huhuhuh
Ikan ape tah lupe aku..tapi rase de fresh n manis!
Ni pon feveret aku..tapi 2 ketul aje aku dah surender!!sbb campo mkn yg lain2
Sutun ni mula2 aku tamak nak 2..skali kazen aku ckp ko mkn satu dulu
betullah mmg besar( len kali jgn tamak ikut ckp ketua rombongan!!)wakaka
Ni latok derang panggi cam agar2 air..rase cam telo ikan tapi berair lendir
akk sebelah tu ckp mkn ngan perah limo baru sedap! Aku ok je bab mende pelik2 ni!!


Sini ko boleh pilih nak mkn ape..de bagi nasi + kuah ko buat sendri ( sape nak tempat bagus pegi kat gerai che abe aaaaaaauww ( lembut) mmg kazen bibu ckp layanan de bagus + kuah asam de ok + rege pon ok.


Lokasi 4 – Pasar Malam Kampung Air

Lepas kenyang melantak sifud, we all g nite market. Lengang sbb awal lagi. Cam aku ni gile sopping accessories mmg padan le haku memborong brooch + gelang bagai…lepas ni aku tido ngan brg2 tu wakaka ( gaya cam beli diamond)

Lokasi 5 – Mlm di KK

Jem gak jln KK ni…tapi rata2 best je nek 4x4 kan murah roadtax ngan rege de

“Bie…beli sebjik leh??” ngeh ngeh

Pagi Ahad di KK
Ni la suasana pagi kol 7 pagi di KK..mmg dah terang cam kol 9 kan?Ni view dari balkoni bilik otel..gua dah bangun dari kol 6 !!nak g Gaya Market cam malas lak..Kazen aku ckp pon bukan ade ape sgt sama cam pasar philipine tu cume de murah sket + ade sayo2 sume..so nak save energy tuk Kundasang!!

Lokasi 6 – Ke Kundasang ( pagi Ahd)

Kitoang bekfes kat otel pehtu check out, kol 8.30 Kazen bibu amik kendian gerak ke Kundasang

Ni view dari dlm kete on the way nak kuar dari KK

So total Destinasi bajet gua skang dah cecah :

Flight ~KL-Labuan & KK-KL = RM812 ( 2 org)
Ferri ~Labuan-KK = RM 62 (2org)
Hotel Tang Dynasty = RM 129
Shopping + makan2 di KK = RM 480
Total = RM 1,483

Kundasang amik mase sejam stgh..mmg best nanti I upload part 3 okay di kaki gunung Kinabalu!!

Wednesday, February 10, 2010

Our Trip to Labuan and KK - Part 1 ( Labuan )

Bibu plan dah lama nak jejak Labuan and KK sbb ade satu office client di Labuan. Tarikh ni bibu dpt airfare yg murah so tak lepas peluang. Anak2 tinggal dulu sbb this is our first trip dan singkat.(kunun2 cam backpackers kuang2..terkenang zaman2 outing and backpacking cehh!)


Day 1 06/02/2010

Nek AA ke Labuan dulu dari KL dlm kol 10 pagi dah sampai Labuan.Sampai sana je Hanifah, a close friend of mine ( client) jemput kitoang di airport Labuan. Lepas tu trus pegi :
-Labuan Marine & Museum -The chimney -Kampung Air -Makan di Tangjung Aru -Peace Park ( surrrender point tak sempat pegi lalu je huhuhu)


Dpt window seat yeaaah
Lokasi 1 - Kompleks Sukan Maritime Labuan
Sampai2 epot trus Hanifah bwk ke sini...kompleks sukan Labuan
Dlm ni ade marine Museum
Adeh..berat taw !!( paus)
Oo ya interior ni di bina oleh co hubby Hanifah
Sian belut ni space de kecik..rase cam nakbwk balik je hehe

Lokasi 2 - The Chimney

Nak taw lanjut sal The Chimney klik SINI



Dlm coal mining tu..bau arang giler ( yela takkan bau perfume Escada kot)

Lokasi 3 - Lalu Water Village

Lokasi 4 - Tg Aru- lunch
Erk...lupe nak snap..sibuk mkn + berborak + laperrrr

So tamatla Labuan!!

Mmg singkat sbb tak byk tempat nak pegi...sejam stgh dah abis pusing2.. big thanks and hug to Hanifah n hubby for accompanying us during the trip.We enjoyed it very much!

Note: ni pon byk giler gamba…dah tapis2 hehehe ..lepas ni nek Ferri ke KK plak plak…huaaaa 3 jam doh! Sok I upload kay! Sgt best di KK!