Friday, April 16, 2010

Kakak's drawings

Lama tak citer sal kakak.

Skang ni skolah dah masuk penggal ke 2. Result peksa kakak lom kuar tapi bibu dah boleh agak brape de dapat. Sbb sume bende de akan cakap tak boleh buat, tataw, kakak tak paham. Ada anak macam de, cerdik tapi de tak pandai nak gunakan sepenuhnye ability yang de ada. Kadang bibu termangu pikir kenapa boleh jadi camtu?? Adakah salah selama ni bibu bagi sepenuh perhatian, bekerja kuat tuk siapkan keperluan dia, kadang kala bibu tak penah sempat nak kol umah bertanya dan menyuruh dia buat homework. Semua homework de akan tunggu sampai bibu balik baru nak buat. Kadang bibu pikir ni akibat terlalu bagi kebebasan menonton tv ( sometimes I hope education channel helps, but now it seems helpless). De Cuma minat melukis, melukis dan melukis. I’m hoping her hobby could bring her far.

All above after said, I can’t blame anyone but as parents, the role of BOTH father and mother involved and not only single of them.

..and after all above said, I should have thanked more to Allah, He blessed with healthy kids though it won’t look perfect but they are our perfection!




Pesal kakak tutup ngan jari???

hohoho salah eja kakak! 'Mani' wakaka


note;
kami dah ade kucing skrg nama de MOMO..nanti I update. He's a playful cat and cute too!!

Wednesday, April 14, 2010

Lagi Order bulan Mac + awal April

Patut Entry ni dulu kehkeh blasahla labu.

Ini order bulan Mac gak.


14/3/10 – Kek Nur Elyssa

Order from Cik Puan Ezza. Cik Puan ni order dari thn lepas lagi hohoho awal giler time anak de baru umo 3-4 bulan. Ni rakan FP gak dolu2. De request 2 tingkat ngan ade doll.Cam kek kawen ekeke.Tqvm Ezza!

Atas – kek choc moist (1kg)

Bawah – kek span stoberi filling (1kg)



Photo Ihsan Mira Johar

27/3/10 – Kek PNB

Ni kek order ‘tetibe’ from Irda, my x coursemate aka my regular customer. Kek Choc moist ganache topping. Tqvm Irda!




3/4/10 – Kek Majlis Cukur Jambul

NI plak order from kwn cik Puan Ezza, Cathija tuk majlis cukur jambul baby yg baru 40 hari. Cuppies choc moist 150 pcs, 16 pcs small cuppies dan sebiji kek Ben10. Thanks Cathija!



Design tapak kaki ni bibu tgk kat flickr..tak ingat lak nama de.




150 pcs

Wednesday, April 7, 2010

Chem's cake and Wedding Fondant cake


Aceli ni sume bulan March order. Ade byk lagi kek tapi huhuhu rase tade mood nak mengupdate or berblogging bak 'kate org' blogging ni untuk org suke buang masa menayang bende2 yang dia ado ( erk??? gitu ke? ) lantak le nak kate ape pong..tak paksa pon suh tgk .Bagi I Blogging ni salah satu menangani issue stress..ambil mase sedikit waktu pagi kalo dtg awal or time lunch..tapi kalo ko buat time bekerja MMG NAK KENE LETER LA KAN???PIKIRLA SENDRI!!!

Ok enuf with the bebelan. Wedding cake oren ditempah oleh Suri buat kali ke 3. Suri ni kwn kepada kazen I.Chem's cake plak..hahaha sape tak kenal Yong Chem kan?Dolu2 zaman FP bibu suke tgk Yongnye scrapping. Cung!! Yong ni duduk area umah Bibu je.Dokat yo! Thanks ye korang for the order!!