Tuesday, May 25, 2010

Makan2 & jupe Tun



Aceli dah lama g mkn kat Chakri Palace ni rase mase musim secretaries week kot. Bos tak banje pon...mkn sendri jelah (sedapkan ati kaaaah). Bibu pegi mkn sini ngan Fida- clientmate. Okla not bad menu esp soft shell crab de..tapi tom yam gung de kureng sket cam tomyam biasa je huhu

Sawadikap!!

Yes..I mmg tak sabar nak makan sbb pose nih..ahaks!

Soft Shell Crab--sedap
Air Kiwi blended
Nasi goreng nenas--byk giler leh mkn 2 org
Kerabu mangga- best!


Mase on d way ke Chakri lalu Isetan..jupe Tun hehehe .Dapat nyelit sket . Mula2 ingat Pok guard de garang so bibu dtg dari blakang diri jauh sket.. Skali Pok Guard de ckp rapat2 le dik..cepat sket..hah pe lagi gua pon diri le blakang Tun rapat sket hehe. Best kan Tun ni senyum jek!!I luv u Tun!(Erkk 2-2 Tun ye)

Note:
Tq Pida-sib lu bwk kemera hehe

Friday, May 14, 2010

Mintak Cerai!!

Ni bibu petik from Email hehehe

Satu petang yang hening...aku (selamat bin dol ) duduk berehat2 di

depan umah sambil menghisap rokok jenama Thailand (murah skit)
huhuhu..sementara itu anak ku yang berusia 3 tahun sedang bermain2 di
ruangan tengah...aku lihat dia tersenyum sorang2..ape lah yang dia
pikir agaknyer...isteriku?ade kat dapur nun..memasak. bahagia kan
famili ku ini...isteri ku mmg ckup rajin memasak, anak ku pulak petah
berkata2 menghiburkan kami se famili..alahai...aku senyum sorang2 gak
bangga memiliki famili ni....

Tgh aku dok senyum2 tetibe anak aku dtg...'abah..mak nak cerai...'
Aku tersentap..mata ku otomatik bepinar..rokok tetap maintain kt mulut..

Tetibe je dia nak minta pepisahan??? Aku ni bkn insan yang lemah,cukup
nafkah zahir batin kat bini aku tuh.
Umah ni pun aku beli pakai nama dia...(aku beli je...dia yang
bayar..hehehe) pas tu keta kt depan umah tu mmg aku dah habis bayar
pun khas utuk dia (kancil 660 thn 1999)hape lagi yang kurang..dengan
panas kepala ni aku terjah dia kat dapur

'YAH, APE KURANG KE KASIH SYG ABG KAT AWOK?, APE ABG NI TAK HENDSOME
LAGI KE SMPAI AWAK NAK MINTA TUUUUI!!! TERGAMAK AWAK WAT ABG CAM
NIE.....!!!!'

Ape nie bang....susah sgt ke nak bagi?

YAH! AWAK JGN UJI SAYA!

Iye lah..kalau berani buat lah...

YAAHHHHH......AWAK MELAMPAU! Kaki aku dah mengeletar, peluh menitik2,
idung aku kembang kempis,kat telinge aku dah terdengar2 lagu
Anang..jari jemari dah sejuk...sanggup kah aku ucapkan perkataan
itu....

Iye..buat lah bang OIIIII...saya nak masak gulai ni g lah ambik serai
tu cepat..boboi tak cakap kat awak ke...

HAH SERAI??????? Betuah punyer anak...pelat....

Ceyai Vs cerai...
B carefull ngan bahasa anak anda...
Jgn biarkan hidup anda diselindungi Misteri....
Hihihihik hukhuk


psst: wakaka burduhnye lawak

Tuesday, May 11, 2010

*MOMO*

Tadaaaaaaaaaaaa pls welcome our new family member - MOMO

MOMO.
Ya! itula nama timangan kucing kami sbb tuan asal de panggil MOMO so kami pon ikut jela nama tu. Kan bibu dah lama cari kucing tuk Nuha yg sgt suka kucing tu? Maka setelah beberapa lama skodeng kat Mudah.my, bibu dapat seko dari Arif (nama tuan asal MOMO). De bagi free je (hehe biasala kite musti nak free je kan?). Umo MOMO ni baru 5-6 bulan gitu.De ckp MOMO ni kene tinggal ngan ibu de semua skali 3 bradik.Disebabkan de nak bela seko je so de mintak sape2 ambil kucing ni. Minggu pertama ambik MOMO, de nyuruk sminggu kat bawah tangga. Makan n berak baru kuar. MOMO ni jenis suke duk umah, berak pon dlm litter.Pehtu sgt suke main n org layan de. TAPI skang bibu pasan abis plak sofa n kotak2 de cakar2 adoi!!

MOMO budak berkutu! (bibu selalu panggil de hahaha)
Aceli kutu de byk sgt sampai kitoang sume kene gatal2 so tiap
minggu kene syampu de.

Pura2 tido chait!MOMO mmg pandai berlakon okeh!
Isk..Nuha mmg suke kaco de tarik eko de lah..buli de hoho
ko mmg suke buli org dik kan?? Isk!

Monday, May 10, 2010

Kek2 April

April!!!!!!

Nampaknye skang bibu update kek tuk sbulan sekali harung…ni pon ade yg tertinggal. Huhuhu


Kek 1 ~ Kek Choc ganache diorder oleh customer baru, Zueida



Kek 2@Cupcakes~ utk Sales & Marketing Staff, Cheryl@ ShangriLa ( tq blanje western food at The PUB..licin kitoang bedal ekeke

Kek 3~ Kek order oleh Kazen Mut yang bertunang last week ( Kek Choc moist n buttercream) Mut cakap kazen2 de berebut mkn sampai x cukup...TQ mbak! OOO ya...photo ni di amik oleh Mut sendri mase bibu keje ( erkk skang bibu dah ade photog pulak???hohoho)



Cupcakes 5~ Mut jugak order tuk makan2 mase majlis bertunang...deco sume de wat sendri..I main arah2 je (cam puan pengarah skang lol)


Cupcakes 6~ set cuppies tuk Sales Agent Toyota, Tracy...Tq so much Tracy!She was so surprised I made this for her .. siap sms n ucapan terimas yang tak terkata ( lor tak penah mkn cuppies ke hehehe?)

A few design yg bibu suka buat~bunga & sejambak bunga

New design ~sgt enjoy buat munga kecik2 ni


Belen2 kek boleh juga dipotong2 dan buat camni kan? sng nak mkn~I bagi jiran yang wat kenduri n tumpang umah I. BUt a bit ralat sbb mase kenduri tu ropenye derang tade kek pon nak potong2...n bibu dah penat sgt sbb dah 2 hari buat .... I wish dpt buat kek tuk jiran sblah tu ;((