Friday, June 18, 2010

Kek Hari Ibu & Cupcakes

Ni kek mase sambutan Hari Ibu awal bulan May.Kek choc Moist wif cream cheese cream~derang cakap the best choc cakes hehe..Yup agreed. Nak buat kek ni sebenarnya kene byk kali experimen sampai jupe resepi yang sesuai.


pertama kali gak selepas kelas baking ngan Kak Jun bibu try balik buat blossom ni..eh ke petunia tah halal laa..janji munge wakaka
Yang ni plak my aunt order tuk beday mak mertua de di Perak.
Suke sgt wat jambak2 n jalur2 ni!

Ni pon tetibe dpt idea
note:
dah cube buttercream transfer..later I update!

Wednesday, June 16, 2010

Tribute to Momo


Baru je last entry pasal momo now bibu citer sal momo lagi. ;(

Berat nak citer sbb bibu mmg sayang momo walopon masa tak byk spend dgn de yerla keje balik dah lmbat tapi kalo sambil lepak tgk tv mmg momo lepak skali kat sebelah. Kadang rase bersalah pon ade amik de sbb mmg dah agak bende2 camni akan berlaku. Momo ni jenis homely sket.De tak biasa di jalanan. Bila kitoang bagi de kebebasan sedikit, nampak sgt de enjoy jln2 kat luar rumah. Kitoang mmg selalu panggil de masuk tak bagi de main kat luar sbb kete ngan moto mmg la setiap minit lalu depan rumah.

3 minggu lepas masa kitoang pegi Penang, ingat nak tinggalkan momo kat pet shop, tapi x sampai ati plak de berkurung dlm cage je, maksu offer nak jaga. Minggu lepas, kitoang tinggalkan momo dgn Mut ngan Mak su, balik kampung.

Pagi Ahd tu Mut tipon,

" Akak....nak ckp sal Momo ni"
" hah nape Momo? ( masa ni aku dah cemas sket berderau jantung)
"tadi kak yah cakap Momo kene langgar"
"hah???? momo camne??? ( jantung aku dah laju dah mase ni)
" Momo dah mati"
huaaaaaaaaaa bibu dah nangis mase ni..

Sedeynya kitoang tataw nak describe cane..huhu. Baru je pagi sabtu sebelum bertolak tu de dtg kat kaki bibu ngadu..ngiau2 sambil tunjuk food tray de. Ade kucing itam lain makan. De plak bley tgk je orang kucing tu mkn je. De mmg mengalah tak reti nak gado2. Kalo mlm tu musti ajak kitoang main. Nuha la paling suke buli de. Tapi de ok je tadela nak cakar2.


Lepas tu kalo petang2 de main bulu tangkis. Tula jadi toy de. Sampai de kumpul dah 4 biji. Tataw de kutip dari mana. Anak jiran sebelah kot sbb macam penah tgk derang main badminton.


Pehtu kalo tido ngan gaya kuak lentang de…alahai sangat comel!


Kalo pagi2 bibu ngan ABie nak pegi keje de duk depan gate tu, de tgk je kitoang nek moto.Kunun2 cam nak lambai babai! Pehtu kalo kitoang balik keje Momo, kakak & Nuha, terlompat-lompat kat pintu sambil jerit2 kitoang dah balik. Rase cam ade 3 org anak plak hehe

Selalu malam 2 sebelum Nuha nak naik tido de musti panggil Momo..” Momo Nu (good) night!!” tapi mlm selepas kejadian tu, Nuha buka sliding cari Momo ( de lom paham lagi mase tu Momo dah mati).” Momo!! Asuk! Nu nite Momo!” lambai Nuha. Kakak plak ckp “ dahla dik..Momo dah tade dah mati”…adoi sedih tol dgr….huhu



Friday, June 4, 2010

Kakak si budak Klepet


Teringat anak dara Ai~Tasha pon suke klepet rambut ke depan kan? Kakak pon sama camtu. Pehtu sibuk la membelek rambut tu sampai puas ati..buh minyak bagai.Pehtu bibu tanye "Pesal kakak suke rambut klepet?" dia jawab " yerla klepet la lawaaa" Amboi anak dara aku soang ni!!!

Bibu nak citer baru2 Abie de ckp :


"kakak kecik2 Abie panggil Dotot, dah besar ni Abie panggil Klepet boleh???"

(Abie sengih2...kakak wat muke kerut2) ~ ni aku tambah2 je nak sedapkan citer sbb bibu tade kat situ mase perbualan ni ekekeke

Pehtu kakak cakap:


"Abis kalo kakak panggil Abie, org utan.. Abie nak??"



Disebabkan Abie bela janggut n jambang boleh plak de samakan ngan org utan!!!wakakaka kene Abie sebijik!