Thursday, October 21, 2010

Wedding Part 3 Moh Kite ke Melaka!!

Sambungan Part 2.

10.10.10.
Tarikh yang menjadi rebutan semua org dan juga tragedi. Takziah kepada keluarga mangsa2 kemalangan. Kenduri abis awal kol 1.30 kitorang dah gerak balik. Kemalangan 6 lebih.

Bibu bergerak ke Melaka pada Sabtu singgah umah Kak Mawar, ex roomate mase di UITM segamat. Lama x jupe de almost 10 years.Roy, mybest fren pon ade (selalu mintak tlg belikan rempah muar). Sori sgt ye dah mlm baru sampai sebab tghari ade hal so dpt gerak ptg kol 5 dari umah. Sonot dpt jupe derang balik , dpt mkn mee bandung spesel.
Wif Roy (berdiri), dan tuan umah, Kak Mawar..Tq both of u!
Then kitorang trus cek in di Straits Meridien, Ayer Keroh.
Tade bergambar2 hotel ke ape sbb dah penat..mandi2 trus zzzzzzzzzzzzzz
Sukenyaa..cantek sgt bunge ni (gua mmg minah bunge ekeke)
Cantek!


GIgil2 ek
Ceria tol panten!

uiks..candid kaaa??
Beramai-ramai di balkoni..siap ade bendera!!
Bilik panten plak
To Fida & Fauzaman:
Moga kalian bahagia selamanye dan cepat2 timang anak ye!Amin
"Thanks for the present..terharu sgt2 hehe (nak gune pon terkial2 maklumla selama ni pakai cap ayam je)"

Wednesday, October 20, 2010

Majlis Kawen @Cyberjaya Community Club

Sambungan Part 1

Lepas majlis nikah. Majlis resepsi di Kelab Komuniti Cyberjaya. Mase ni bibu dah dtg awal sbb nak letak kek dan kene jadi reception!!Semua guest kene sign dan amik gamba (Please Sign Guestbook and Take A Photo) haaa camtula! Aceli nerves ko !! dpt tugasan camni..buatnye org dtg..kite sengih2 tanye nama skali dlm list tade????huarghhhh mmg peluh2 okeh! Sbb ni properly seated bukan buffet.

Ok xmo citer sal bab gabra tuh huhu.

Inilah de kek 3 tingkat tu.
1st tier - choc moist wif blueberi fesh fruit - 12'
2nd tier - choc moist wif strawberry filling - 10'
3rd tier - buttercake wif kiwi filling - 8'


Design manjalara ni tgk kat curtain n grill aje hehehe
mak aii sius nye nak suap kek kaaaaaaah
Anak2 pon nak posing

Firdaus - our office colleague plays trumphet from Band 'TILU"
Sori Daus akk x sempat nak gosip ngan ko hehe.. mak bizi!

tak ingat nama yang nyanyi de ni tapi Main singer -Mira mmg tade mlm tu.
Best gak lagu2 derang ni

Kami yg serba merah nak ikut wedding theme hehehe
mase guestbook n amik gamba
turn kitoang blur plak adooooii!

Aceli tak byk gamba pon sbb bibu kene jaga kaunter then bile turn mkn tu sume org makan..aku??takkan duk kaunter lagi kan..p la makan wakakaka...tapi lepas tu ujan cam nak ribut pon ade so cam kelam kabut sket sume org terpa masuk. Jadi nak bergamba2 ngan panten tak dapat!huhu ade satu je tapi kemeraman yg amik..kene tunggu!

Apa ade pada 02.10.10??

Yes.

Mood untuk mengupdate sudah mari!

Aceli gambo raya pon upload.Tapi raya biasa2 jela gambo raya ..baju raya ..juadah..makan2..

Tapi yang ini bibu mmg teruja nak upload!!

Ye. 02.10.10 ini ialah tarikh pernikahan kwn baik bibu, Fida. Aceli de mmg beriya suh jahit manik untuk jubah nikah (Arabian theme), veil nikah dan baju bertandang (itu akn diupload kemudian). BIbu pon mmg teruja nak jahit sbb ni la julung kali org bagi kepercayaan tuk jahit baju nikah kan?seronok + nerves + cuak + happy + debar2 hehehe.

Nah skrg ni…citer baju nikah dan veil.Aceli tak sempat nak amik baju nikah full (lupe kot).Bibu cume touch bahagian lengan dan batu jalur dari atas sampai bawah (kalo perasan)

Veil ni beli kosong ..satu manik ape pon tade..skrg tadaaaaaaaa!



Ala tak nampak plak corak yg bibu buat..jalur2 tu


huhu sibuk tol tit tot..nila 'bende' yg bibu dpt tu hehehe
Thank u so much Fida..terharu sgt.. rase segan nak pakai huhu

Jeng..jeng..jeng dah selamat dgn skali lafaz.Tahniah ye Fida & Fauzaman!




Jeng..jeng..jeng.
Bibu akan upload stori pasal baju ni di Part 3 of the wedding.
Pesal Part 3??sebab Part 2 lagi best!!hihihi

Monday, October 18, 2010

Order di celah2 kesibukan

Ni order di tgh2 kesibukan majlis kawen (sempat lagi amik..sementara mut ade lagi huhuhu)

9/10/10

Order from Kak Hasifah (Ijokian) butter oren + 2kg choc cake.

9/10/10
Order from my Ateh..choc cheese frosting


11/10/10

Order from Intan (Ijokian) for her doter’s 4th Beday ~2kg choc cake.