Friday, January 28, 2011

Lelaki tak larat 'layan' isteri



2011/01/28

BERLIN: Seorang lelaki Turki yang terdesak dan tinggal di sini mengadu kepada polis agar memberi perlindungan kepadanya kerana isterinya sering tidak puas dengan hubungan seks mereka, kata pihak berkuasa kelmarin.

Lelaki itu datang ke balai polis tempatan di barat daya Jerman Selasa lalu, memberitahu dia tidur di sofa sejak empat tahun lalu untuk melarikan diri daripada isteri yang dikahwininya selama 18 tahun.
Melalui perkahwinan itu mereka memiliki dua anak.
“Kini dia bercadang untuk bercerai dan berpindah keluar dengan harapan mendapatkan rehat, terutama kerana dia mahu tiba di tempat kerja dengan rehat mencukupi.

“Ketika ini ia agak mustahil kerana isteri lelaki itu sering datang ke ruang tamu menuntut dia melakukan tanggungjawabnya. Dia minta bantuan polis untuk mendapatkan tidur yang cukup pada waktu malam,” kata polis dalam satu kenyataan. – AFP


Aish macam2 hal betul lah hehehe..........................................................................

Wednesday, January 26, 2011

N.A.S.O.B.

Bosannye rasa..nak buat keje serba serbi tiada mood. Duk umah pon lagi bosan.Mengadap pc lagi bosan. Tengok Tv pon bosan. Baca berita lagi membosankan balik2 cerita mati, jatuh bangunan, gosip artis, politik, ekonomi, harga barang, bola..bla bla bla bla bla bla bla bla bla




Monday, January 24, 2011

Bila sesekali teringin bercerita...


Salam..
Sesekali tu teringin nak mengadu itu ini.
Minggu ni minggu ke 14 kandungan bibu. Alhamdulillah mulut dah tak terasa sangat pahit.
Tapi badan tu rasa tersangat lemah, lembik, buat keje sikit mengah mengalahkan orang lepas naik gunung Kinabalu (speaking of Kinabalu, dulu sebelum kawen mmg teringin sangat nak panjat G.Kinabalu ni hehehe tapi hajat tak sampai sebab mase tu baru keje lepas tu opis sponsor separuh je mak tak mampu masa tu hehehe.. maklumla bajet sume pendakian yg murah2 sahaja ..ok melalut kejap pasal hari tu tgk Jihan @Raja Lawak naik tapi tak sampai puncak sian de hehehe)
ok..mana nak cerita tadi (mood menulis sgt baik tak mau tulis trengkas) sebab nak menghabiskan masa panjang hari ni..eheh melalut lagi) *cut*.

Bibu kira adakah faktor umur jadi begini?Adoi bibu baru 34 bukan 43 (baru nak kantoikan umur di blog sendiri). Mungkin terlalu kuat bekerja?bukan jugak ofis cume duduk dan sesekali bangun.Tukang cuci ade, tukang siram pokok dah ada, tukang amik surat pon dah ada, tukang buat air juga ada, maka bukan keje berat dah kalo duduk dan sesekali bangun mengadap Tuanku bukan?Habis2 jalan pon ke mesin fax yang selangkah je, atau ke tandas yg 1 minit je langkah atau pegi menapau makanan yg sebrang jalan je?Maka tenaga yang digunakan sangatlah sedikit.
TETAPI bibu lupe ye tenaga minda tu lagi memenatkan?Hari ni kalo boleh baring ..baringlah sepuas-puasnya..atau lebih tepat dipanggil 'Monday Blues' hehehe (kesimpulannya).

psst: gambar cilok di google..kalo ade yang empunya minta maaf ye sbb sgtla cute kucing tu!

Friday, January 14, 2011

The Best Coctail Party@ShangriLa for The Club Member

Baru ade mood nak cerita ceriti hehe..citer pasal makanan mmg best kan!Aceli nak citer coctail party@Pacific Regency bulan lepas tapi mase tu party de cam tah gelap sket gamba tak cun nak snap pakai hp..Theme Back to School tapi we all pegi ala2 cikgu cikgi berbaju kurung apakaaaaaaaaaah??

Now another coctail party@Shangrila..

2 minggu lepas bibu dapat jemputan coctail party lg tuk mlm tadi di ShangriLa sebab jadi The Club Member. De cam point collector bile buat tempahan bilik kite otomatik dpt point lebih kurang cam bonuslink lah. So mlm tadi we all pegi lepas keje.Bab makan free ni mmg laju je kan hehehe tataw plak ade theme (Retro Nite) sbb tak sebut dlm kad.Surprise derang ckp tak kisah le janji kitoang dapat pegi. Puan Fida pon pegi wakil company de. Ade sesi fotografi!!i like! and free photo.

Rambang mata tgk terlalu byk makanan hehehehe..ade udang besar, tiram, sushi bar, sate, grill bar, tempura, desert dan macam2 lagila..tapi gua tak dpt soft shell crabsedey ok !berebut ngan soang aunti ni chet!tapi paling gua tak thn tgk ade UNAGI!!!! owhh tidak avoid unagi sbb tentu de peram ngan alkohol sket hrmmmmmmmm :(

The host mmg superb!!Lawak giler!fengsan sape yg kene naik stage tu!

Fruity
Stoberi yg gumuks & Macaroon
Sesi mengerjakan udang sampai blur gamba hehe owh tu lom kupek oyster lagi!!
Big OXOXO to Cheryl our account manager..u rock girl!!
Photog says :
" u all mmg sporting!Most happening photo~!"
(ape taknye ..sian aku tgk bro photog tu suh yg lain2 tu posing giler2
tapi susah tol ade yg cam kayu hehehe)

choices of dessert

Nyum2..rambang mata u
masuk2 terus terkam haha buruk lantak

Psst:
Syioknye Pn Fida dpt lucky draw grand top 5 !A complimentary stay at Shangrila Jakarta u!Leh honeymoon lagi!congrats dear!
Sume Gambar ehsan hp Pn Fida..I tak snap pon sibuk makan eheh!

Wednesday, January 12, 2011

Pesanan Ringkas

Pagi ni bibu bukak beg keluarkan brg terjumpa nota ni:

1. ibu nanti bawa kertas warna-wani dengan kertas biasa bawa tau.
sayang kakak (love)
love (love) sister (love)

2. ingat taw Bawa kerta tau

hahahaahahahaha...................................................................

rupenya ni yg kakak duk sibuk2 suh ibu bukak hanbag kalo dah sampai opis!!kakak2..macam2 la kamu nih!

Wednesday, January 5, 2011

cheezy n nasi lemak AA

Lamanye tak berupdate.Bukan tade masa tapi mood yg tengah tak menentu hehe. Post gamba makanan jela lately selera mkn ok tapi lepas tu kene kuarkan balik , mkn semula, kuarkan balik haa tula keje bibu hari2. Baru2 ni teringin sgt nak mkn nasi lemak Air Asia sbb dah penah mkn hari tu not bad. Tapi keinginan tu membuak tataw la pasai apa! (alah bukan tataw saje wat tataw hahaha).Alhamdulillah ade gak org nak belikan hehe tq Sani ( kazen bibu kat Brunei , tiap bulan de balik sini sminggu) walopon dah sampai petang dah kurang fresh tapi gua bedal abis hehehe.

Officially bibu dah nak masuk 3 bulan minggu depan. Ye saya nandung!Alhamdulillah moga dapat jaga kandungan ni sebaik mungkin. Mabuk??ye sangat2 teruk sampai lembik, tak bermaya kadang, angin perut byk kot! Kali ni mmg teruk sangat tak mcm kakak n Nuha. Masa kakak dan Nuha x rasa sangat mabuk.Steady lagi. Kali ni adoiii rasa cam nak benti keje pon ade (rase jela tapi tak mampu..komitment byk hehehe) Mmg harap dapat boy pula hehe tapi kalo dah rezeki gegel jugak Alhamdulillah janji sihat. Smlm pon Abie dah ckp kalo boy kali ni, de ade teman g surau , g mancing (amboi plan baik punya hehehe)Amin mudah2 han.

Nasi lemak rendang ayam
Ha yang ni aceli dah jadi feveret kakak. sejak bibu beli serbuk cheezy kat kwn bulan lepas, tiap hari de suh buat ni. Tapi mmg sedap, kalo u all nak beli kat Mudah ade jual. Senang banget campur ngan air sampai jadi sos cheezy . Then nak senang buh dlm piping beg potong ujung de leh pipe cam atas ni ( sori bab2 cara2 nak buat tu berserta gamba amatla tidak rajin hehehe) kemudian simpan dalam peti sejuk korang. Bila nak gune kuarkan pipe aje. Mudah kan?hehehe mmg sama rase cam KFC Cheezy wedges. Yang wedges tu korang jgn tanya la beli mane!Giant ke mane2 store ade kan!