Monday, February 28, 2011

Dating Jumaat


Jumaat lepas bibu coti, saja nak rehat sket..rase cam wajib plak keje 4 hari sminggu ekekeke (best kan?). Pagi tu pegi usj dulu, En Abie nak uruskan hal2 bank , lepas solat jumaat pegi Jusco Cheras selatan dgn mode "Daddy Mummy Day Out" tanpa anak2. Kakak dah tentu sekolah, Nuha x bawak sbb kalo bwk nanti kakak de jeles.So tinggal jela kat umah umi de. Plan mmg nak tgk muvie kebtulan kol 3.15 muvie yg best nak tgk pon 'The Mechanic' nak tgk Black Swan lambat plak habis.Cam sequel Transporter. Tapi mak aiii tak sangka plak ganas nye citer ni..hmmm gua duk dlm tu senyap2 jela..perut dah laju napas ni turun naik hihihi..tapi ok lagi bukan citer seram kan?cuma ganas2 bab tembak2 je. Tapi kol 3.15 mula abis kol 4.40?????giler byk potong!!Kene donlod ni nak tgk full hahaha (oops) selalu hero transporter ni jrg suke awek kali ni ade plak chisssssssssss

pas tgk tgk muvie..bibu tgk Abie ..Abie tgk bibu.. lol

bukanlaaa...pegi mkn le perut dah lapo..oo ya selalu tgk entry si Fiza sal takoyaki kat Jusco ape natang nye eh?i try beli buleh la ok gak rase de..pastu layan Johhny steambot..mase ni dah teringat kakak n Nuha..hermmm kalo derang ade ni musti kakak order telo..nuha mee..nak mee..nak mee!tape seblum balik tu beli Auntie Anne's Pretzel feveret derang..(tapi lepas tu jenuh la berjawab ngan kakak)" ibu pegi jusco ke? alamanda ker?adoiii

Friday, February 18, 2011

Semput

Scene 1 ( Tele-conversation)

Insurance Agent : Hi there.
Me : oo hi (with sinking voice)
Insurance Agent : how r u? r u ok?
Me: me ok..quite bz.
Insurance Agent : Your voice sound so weak.
Me : me??nola ( still nak cover2)
Insurance Agent :Your voice aaa
Me: bla bla bla bla ( explaining the situation)

Scene 2 @office attending a regular visitor as he stepped into our office doorstep.

regular visitor : Hi ! How r u today?
me : me? yeah ok.
regular visitor : u look so tired today!
me: not today only EVERYDAY!
(we all laughing together)
regular vistor : I understand (winking whilst looking at my tummy).

Tula dialog hari ni.Tapi lain2 hari pon semua org asik tegur bibu nampak pucat, penat sangat, tak bermaya dan mcm2 lain. Ye!!hakikatnye baru 4 bulan lebey tapi aku dah tak laraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat (nak nangis ade nih)..pinggang dah sakit sgt...punggung lagila huhu sabar mak yong ade 4 bln lebey lg nak keje. Sib baik dah jupa sape nak ganti gua nanti huhuhu

Psst: Orang lain preggy bibu tgk elok je ceria semacam...muke pon berseri2..bibu???sumpah!! diri sendri pon x selera nak tgk!!Ya Allah berikanlah aku kekuatan pada hambamu yang lemah ini!!

Wednesday, February 9, 2011

2 Budak kesukaan saya!!

video

lama tak cerita tentang 2 org budak yang paling bibu suka ni hehehe...
Budak2 ni suka sgt mkn Mie Sedap.Selalu bibu rebus pastu tabur je bwg goreng de tanpa buh perisa lain. Memang tak boleh nak biasakan sangat budak2 ni makan megi.Sekali sekala tu boleh la.

Kakak
Sejak de sekolah 2 sesi ni mmg asik lapor je. Pantang lepa sket suh buat makanan. Makan malam pon skrg de mesti ambil. Syukur, tade bibu pening2 nape de susah sgt nak mkn. Sejak de duk taska, mmg nampak de berubah dari segi pemakanan. Syukur Alhamdulillah.Tu bile bibu fikir banyak kali bila nak amik maid balik, nanti pemakanan de camne agaknya??

Nuha
Budak emok ni toksah citerla, tak yah suh makan pon de mmg kuat makan hahaha..tengok la size pipi dah cukup.Ape je de bedal kadang kalo buat bekfes tuk kakak de bekal sekolah de sibuk nak bekal jugak bawak g skool umi de hehehe ( nampak sangat de tak sabar nak g skool, tapi pampers masih pakai???adoi!!). Umo de dah masuk 3 thn 5 bulan tapi pampers masih pakai. Puas sorok pampers , de ngamuk cari. Bila dah jumpa, de pakai sendiri!!hermmm susah btul. Tak mcm kakak dulu umo 2thn lebey dah putus pampers.

video
ni plak aksi tgh vacuum..kakak time de rajin mula de offer diri wat itu ini hehehe..Nuha tukang sibuk je

Wednesday, February 2, 2011

Hepi Bufday To Me!

Selamat Hari Jadi Bibu!!

Hari ni genap umo I 34 thn. SMS pertama kol 7.48 pagi tadi:

Bik Bok

“ Assalamualaikum. Slamat harijadi semoga dmurahkan rezeki dan panjangkan umur yg bmenapaat. Bibik xsngka ari dah 34”

Ni sms dari makcik bibu di Ijok. Dah dasar jawa sume aunti2 dipanggil ‘Bik’ di depan hehehe. Yang lelaki dipanggil ‘Paman’ or ‘Maman’. Yes, I x malu ngaku keturunan jawa sbb jawa ni ade macam2 budaya dan masakan yang sedap2. Bahasa de, ehehe I kurang sket yang simple2 boleh la nak goring.. takat nak goreng orang” eleh, kue sing kelalen, ngomong wong!!” hah..korang nak taw ape maksud de??

Eleh, kue sing kelalen, ngomong wong!!” maksudnye:

Eleh, ko tu yang pelupa, cakap org yg pelupa!!

Lebey kurang camtula…hahahaha

Thn ni bibu dah 34 thn. Bibu harap tahun ni lebih dikurniakan kesihatan yang baik, keberkatan dalam kehidupan seharian, rezeki yang mahal2, Anak2 yang membesar dengan bijak tak lupa yg bakal lahir nanti moga2 boy, umur yang panjang dan keluarga yang sentiasa menyokong bibu setiap masa.AMIN!

Gambo kek tade I x larat nak buat jadi post gamba soto ngan kerepek buleh??

(suka atila blog aku nak post ape hahaha)

Buat soto ni dari minggu lepas. Teringin pas tgk entry Yies ngan Nik.
Maka ini adalah versi jawa ye!hehe (sebelum dikacau)
sempat wat nasi himpit..kaki ayam hoho jgn lupe ..slurppppppppp

Bergedil nyum nyum
crabstick yang dah dicarik2

yang ni plak crab stick yang dah goreng. Sbelum tu Nik ym kot pasal bende ni maka terliur juga
tak sangka plak crabstick ni leh jadi kerepek ye!!TQ Nik aka my kembo!Anak2 suka sambil2 mkn tgk tv hehehe
note:
masa nak mkn n buat soto ni mmg kecur2 air liur tapi bile dah makan molotku sgt pahit masa tu..skrg mmg musim molot pahit, dlm bdn sgt panas samapi bibir merekah-pembawakan kali ni amat teruk sampai pahit terpaksa kunyah kismis dan sweets sokmo!tape bibu redha!!