Friday, April 22, 2011

Need help to raise fund for Brain Tumor Surgery


Bibu nak mintak jasa baik blogger dan kawan supaya mempromosikan blog dan juga membeli barang2 yg dijual dlm blog Syahidah.Beliau adalah kawan sekelas bibu mase tingkatan 4 dulu. Baru2 ni kami bertemu di FB dan rupenya beliau sedang sakit dan memerlukan dana untuk pembedahan kali ke 2 barah otak. Harap2 bloggers dpt mewar2kan blog dan juga membeli atau jika ingin terus membuat sumbangan dari segi $$ boleh terus berhubung dengan beliau di talian 017-3378317.
Masa ni masa dia..masa kite belum tentu lagi kan?Semoga Allah memberi kekuatan tuk Syahidah berjuang dan diberi kesihatan yang lebih baik. Amin Ya Rabbal Alamin.

Friday, April 15, 2011

Pepahat

Sedap ke natang ni ha?bibu tak penah try tapi rasa nak mencuba tu membuak2 gakler.Lagi2 di masak 3 rasa ke kan??Nampak kat restoren Senandung malam tu mcm best je.Pastu cane nak mkn de?ade sesape leh bgtaw??

note: pic dari google.

Tuesday, April 12, 2011

Ikan Patin Termahal


Makan ikan patin termahal?citer selanjutnye DI SINI
Sape2 yang taw pasal ikan patin ni mmg bersetuju dan ramai jugak yang kurang setuju harga de sampai RM260 seorang. Ikan patin muncung /buah ni paling mahal pon cecah RM120 per kg. Tapi takkan seorang makan sampai sekilo kan?tak logik sgt. Paling2 pon seorang leh mkn 2 ketul je sebab patin mahal ni besar2 selalunya. Selalu bibu beli patin sangkar je kalo balik umah mak abah. Sekilo dlm RM14. Rase de sedap jugak lagipon bukan kita nak mkn sampai seko! Ape pon bibu kurang bersetuju sorang dikenakan bayaran RM260.Baik mkn lobster camtu..dah tentu lobster naik kapal terobang dah tentu2 le mahal!kan kan kan?Melainkan mkn ikan eksotik cam di Sabah tu ha ade logik la jugak. Kenapa 50 org yg makan tu tak mintak penjelasan tokei restoren?Ingat hotel tadi hehehehe

Note: Len kali tanye dulu rege nak mkn ikan2 yg besar2 ni ye!

Monday, April 11, 2011

Jom Genting


budak ni mmg tak reti sejukla org sume berbungkus
de leh xmo sweater bagai!



nek monorail..baru taw sejuk ko ye dik!


Dah lama nak ajak budak2 ni naik Genting. Selalu balik umah nenek n aki lalu lalang je. Bibu book dah lama sblum coti skolah ingat nak pegi waktu coti skolah hari tu, Abie lak sibuk.Lege dapat tukar booking tapi kene tambah sket rate hotel.Tido smlm di First World Hotel.Okla not bad . Sabtu petang cek in pastu trus men indoor games sume sampai kol 10 itu pon last ride yg pusing tinggi tu sanggup tunggu sbb walopon pinggang gua cam dah nak tercabut. Esok pagi bekfes pastu masuk SnowWorld (lupe nak scan). Tghari cek out trus balik.Ni kalo x peknen ni bibu musti men outdoor tu huhuhuhu (gile berani hehehehe) tapela next time!.

Wednesday, April 6, 2011

Kakak yang selalu kene buli!




Nuha yg pasan budak pompuan melayu terakhir
Hello kitty keychain percubaan pertama

Skang ni mommies sibuk ngan Felt hehehe..agak sape yg mulakan dulu tu ek? BIbu saja suke suki buat tuk budak2 ni.Oleh kerana bibu mmg fan The Simpson ni so i coba buat Lisa. Tapi lom sempat sgt2 amik gambo pastu kakak bwk g skool.

BIbu : mana keychain Lisa simpson?
kakak : kakak dah bg kawan kakak (dgn muke selamba)
BIbu : Ape??kakak bg camtu je?kan tu bibu wat tuk kakak?
(aku dah mule cam hangin..yele penat2 aku buat de bg je kat kawan de)
Kakak : ader dlm beg kakak (hoh pandai nak nipu lak anak aku ni)
Bibu : haha mana???ibu nak tengok (dlm ati kesian gak aku tinggi sore)
Kakak :tadela..kakak dah bg de..kesian..nanti ibu buat lagi kakak jual plak..
ni ade kawan kakak nak hello kitty ngan minnie mouse 2
Bibu : hermmm ok ( dlm ati deh penat aku nak wat lagi lisa tu hahaha)
Abis kakak nak jual bape sebiji?
Kakak :Jual RM 1 buleh bu?
Bibu : no no murah sgt tu tak berbaloi bu nak buat
Kakak : okla kakak jual RM3.50!
Bibu : mahal sgt la kakak derang mampu ke?
Kakak : ye bu!derang bwk duit byk!!!!
Bibu : kakak jual RM2 ok la..duit tu masuk tabung kakak taw!
Kakak : okeh!

Aceli bukan niat nak suh de paksa kawan2 de.Tapi kite kene ajar jugak anak2 kite berbisness kan?Maka lepas kejadian kemarin, smlm bibu balik tanye de.

Bibu : dah bape kakak jual tadi?
kakak : kawan kakak bg 50 sen je.(pestu de wat dunno lari naik bilik)

hermmmmmmm ko ni mmg la kakak!!selalu kene buli!!


Monday, April 4, 2011

bbsiting 4 kids!





ni budak pipi ni mmg la de je nak over shadow!
eii geram le ko dik!
Nuha wat stunt!!

Coti sekolah baru2 ni bibu coti 2 hari Senin & Selasa saja lepak2 kat umah. Hari Selasa, kak ipar yang duk dkt area rumah mintak tolong jaga anak2 de sbb taska de tutup. derang ni mmg rapat, kalo tak pegi umah sini, lepak umah derang plak. Maka ni cam cabaran gak taw bygkan kalo kite ade anak 4 org!!rapat2 lak tu..budak2 ni sume beza sethn..kakak 8, sarah 7, Adam 5, Nuha 4 thn. Fuh kalo betula ada anak2 rapat camni uh gua la Jane @Tarzan di rumah ekekeke...

Pagi
Bagi budak2 ni sarapan + mandi, main

Tengahari
Bagi derang makan, mandi sementara bibu sapu2 siapkan toto depan tv.Kebetulan mase coti sekolah kol 2 ade citer dongeng indon tu. Layaaaaaaaans.Pastu ade la 2 org tido. Yang 2 org tu tukang kaco ..isk..tapi keadaan masih terkawal..sume masih baring2 tgk tv.

Petang
Kol 5 derang dah mandi2. Bagi makan petang lak.

Malam
zzzzzzzz

Tapi ok gak ek kalo aku bukak taska ekekeke..tapi kalo ade 2 org boy dlm karekter di atas ni mmg le haku fengsan gamaknya..ade 4 org ni pon dah gamat. Sible tade sape yg buat sepah. sape buat sepah tak leh tgk ctv!(abisla anak2 ni diumpan tv je hoh!)

Friday, April 1, 2011

Udang!Udang!

besar tapak tangan gebu Abie
of coz le tak leh nak banding ngan tapak tgn cekeding gua!

Hari Rabu bibu kim kat client manager yang pegi Labuan. Selalu memang bos pegi tiap bulan tapi cam melampau lak nak kim udang kan hehehe.Dulu masa pegi Labuan bibu tak sempat nak dinner kat sana. Tapela len kali ade rezeki dan waktu buleh susun agenda.Senang sket dah kenal sesape kat sana.

Skang ni mmg bibu craving sgt nak makan lobster or udang besar..Kalo pegi Homst pon size udang ke kecik je.So kali ni bibu cube buat butterprawn.Kali pertama gak buat ni tapi kurang menjadila 'floss' de tu. Cane ek?Rase dah ok.Masak 3 eko . 3 eko lagi sokla pikir nak buat pe.

Note:

Udang dah lepas. Lobster tape leh tunggu. Now tgh tunggu buah delima dari Dubai kim kat bos client gak.Melampaunye aku ni order jauh2 je hahhaha. Tapi seyes buah delima sana sedap + merah rubi tak cam sini nya.