Wednesday, June 15, 2011

Langkawi Trip - Part 3

Day 3 - 30th May

Oleh sebab nak pegi 'Island Hopping' tak lepas maka pagi2 Isnin ni kitoang pegi dataran Helang. Tempat wajib kan kalo pegi sini. Tak sah kalo tak singgah. Cam biasa kol 9.30 dah tepacak amik2 gambar pastu tgk Jetty ..Allah ramai nye umat maklum coti skolah.

Destinasi seterusnya 'Shopping'!!! I like byk kali!!!
Maka Bibu trus survey pinggan mangkuk kat Haji Ismail la...Saga la dan tah mana2 lagi. Tapi mana Idaman Suri ek? tak nampak pown??Tape esok ade lagi tuk beli ceklat.Maka lepas disurvey2 bibu sambar set 3 corningware dan Tefal yang besar sket kalo sini mau sratus lebey hari tu tgk kat parkson .. Dah jimat RM150 tuk 2 brg tu..pastu gatai2 amik lagi pinggan corelle tambah kan..tapi ade org jeling je kan..so tak jadi la tgk rege sebiji sama je cam KL.

Ni kalo aku tak peknen ni mmg aku nak borong lebey tapi nak bwk tu cam pikir 2 - 3 kali jek.

Rokok????Ya rabbbi tataw le nak ckp berkatun2 kot Abie beli. Kanak2 pula mengepow Barbie dan Ceklat yg ade patung barbie jugak!

Maka Hari ke 3 ni :

Pagi ke dataran Helang - shopping di kuah - lunch kat gerai kak Timah - ptg mandi manda lagi - dinner tapau sbb keletihan budak2 dah tido .. Frust gua tak jupe Restoren Wonderland yg diwarkan2 oleh Yatie tuk hidangan Lobster dan menu lain yg murah :( ..dah Navigate pon tak jupe!

Sempat gak lalu sini pusing2 petang Senin tu
pas tu pekene Laksa Power kat tepi pantai behind airport.
Ok gak la laksa de telo sbijik! cendol pon ok.
Laichikang de maa aiii penuh ngan biji-bijian je.
Pas pekene cendol balik hotel tuka baju mandi lagi
Main puas2 ye kanak2!Esok kite nak balik dah!
Owhh am gonna miss this view
This
and THIS~~~ sob sob sob bubai
Day 4 - 31st May

Lepas cek out hotel kol 10.30 gerak ke kuah and shopping ceklat kat Idaman Suri. Nak beli apa2 lagi dah kene sound so tgk jela kan. Dah awok tu perut sarat nak sarat bwk pinggan mangkuk ker lagi?Tapi biasa la suasana IS yang hingar bingar dgn bunyi org menyelotep kotak. Erk macam nak kene ade trip lagi jek..tapi kalo nak pegi may be nek kete on d way balik kampung ke Taiping ke (owh dlm pala dah ade plan) hihihi

Ceklat bibu standby dlm satu beg. Wajib kan? abis le kat RM200 gak ceklat jek tuk stok bape minggu tataw ler.Nak bagi kuarga lagi.

Maka dlm kol 12.30 kuar pekan kuah terus ke airport kol 1.20 flight balik KL.Selamat sudaaaaa!

Langkawi Trip 28-31 May Part 2

Oriental Village

Budak2 ni bukan taw takut ke gayat!

kakak nerves gak tadi hehehe
bile sampai yg tegak tiang ni kecut gak tali suar perut hehehe
tah ape2 la Abie ni men shoot je
Tgk bibu yg shoot!

tergolek dlm kete kepenatan!!
Day 2 - 29th May

Aceli bibu suke plan itinerary ape nak buat siap print list dgn kos.Maklumla nak bwk budak2 bukan sng nak handle .Len le pegi berdua suka2 leh pegi sana sini sehari suntuk pon buleh. Budak2 ni cepat letih + blum dgn ragam lagi.
Tapi Hari pertama Abie ckp relax la dulu pusing2 dan ptg men pantai ( beach strolling ). SEBABNYA :

masa sampai2 cek in bibu terus pegi kaunter Tour tanye sal Island hopping. Bila tanye tuk booking..mata derang tepat ke perut bibu.

"Puan dah brape bulan ni?selalu perempuan mengandung tak dibenarkan naik bot"

"err 8 bulan..langsung tak buleh ke? tapi saya ok bla bla bla bla"

" tak boleh puan maaf..takut risiko ombak bot melambung"

(maka aku pon masuk bilik dgn kuciwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa)

So aku pon pasrah + tuka plan.

Maka Hari ke 2 kitoang pegi naik kete kabel dulu pagi2 - tghari lunch tapau dah x larat budak2 dah tido dlm kete + rehat jap + ptg pusing2 pegi umah kwn Abie jap - mlm lunch depan resort .

Note:
Total kerosakan hari ke 2 - cable car ( RM100) + RM 30 ( tah ape2 Abie beli kat Oriental Village) + RM20 (lunch) + RM 71 (Dinner seafood) = RM 221

Tuesday, June 14, 2011

School holiday@Langkawi 28-31 May - Part 1


hoho dah nampak pulau

mula sampai2 panas jahang kol 11.30
(nampak tak kengkang2 aku jalan?)
Best Star Resort- not bad RM150 with bekfes
selangkah je ke pantai eheh!
meriah!!
tapi yg terbang2 tu aku mampu tgk jela kan??jeles sungguh!
Abie jela lyn budak2 mandi.
Bibu - tgk jela :( sambil berangan nak naik yg bwh ni!!

Baru sempat nak upload cerita bercoti hehehe. Ade ke worang yang nak tengok? pedulik le kan ade mak kesah?(wa wa wa ayat kasor nampak).
Bibu dah book lama dari tahun lepas nak bawak2 budak pegi Langkawi sbb aku pon lom penah pegi hehehe (dah tua baru nak pegi) Abie tapelah dah mmg org utara tu klao lom pegi tu tak sah le kan. Maka tahun lepas dgn gigih bibu membooking masa tgh sale bulan 10. Mase tu lom peknen lagi.
Maka dalam kol 3 pagi gitu (gigihnye ko!!) Aceli aku terbangun pagi tu nak tencing pastu tak leh tido n teringat org ckp2 AA tgh wat sale so terjah le. Sekali dpt le murah ko RM 148 tuk 4 org skali luggage!!!pastu dalm otak ok search lain lak.. g Indon ke kan.Cewah laju je bile dah lepas satu.ekkeke skali tgk bandung fuyooo murah gak RM 452 tuk 4 org!!Haip sbulm tu aku men agak2 je tgk kalender anak coti skolah 2011 kan. Maka kalo dpt pegi bulan 9 ok gak kan? lepas raya yg coti skolah tu?
Pastu elok aku nak tekan..jap2 aku ni nak peknen beriye buat aku peknen cane? hahahahhah maka terbantutle jari2 aku di situ. Langkawi ok sket kalo aku peknen bulan 11 ni still sempat g Langkawi bulan 5..Maka jari2 bibu terhenti la di situ..OKla cukupla holiday nek kapai thn 2011!!!

Skali btula elok je bulan 11 tu bibu disahkan peknen laju je tgk balik booking hahahaha cuak!!

Maka Hari Pertama 28 May:

Sampai Langkawi dalam kol 11.30- Amik kete sewa-pusing2 sampai Mahsuri Port ( Abie je yg masuk budak2 tido + panas - lunch ( owh sungguh mahal ..tobat) - cek in hotel - rehat jap - kol 5.30 bawak budak2 men pantai .

Note:
Maka total kerosakan hari pertama (RM 240 sewa kete ( 3 hari) + RM 108 lunch mahal nak mafus + RM450 hotel full payment + RM30 kudap2) = RM 828 fuhhhhhhh

Friday, June 10, 2011

Hand made Remote Pouch

poket 1 - remote syiling fan
poket 2 - remote astro
poket 3 - remote tv
poket 4 - remote speaker & player

Teng Teng Teng..lamanya tak update. Bz tol.
Tak sabar nak start coti ade lagi 14 hari kene keje pastu cuti duk umah sampai le bersalin. Nak stori sal remote pouch yg bibu sempat jahit bile ek aku sendri dah lupe coti 2 hari bulan lepas skot. Kain tu belen2 langsir dapo hehhehe.Jangan bazir selagi leh gune gunekan ye!

Rase cam nak wat apron tapi bunge2 sgt hihihi maka bibu doublekan buat la remote pouch. Pastu buh le getah kiri kanan sangkut kat sofa ni. Remote pouch lama tah mana ilang aku buang ke ape tah lupe..biasala kejenye membuang je bende yg rosak !