Monday, July 25, 2011

Introducing Umair Na'el - Our newborn hero

Ye..bibu sudah meletop!
Sori bg yang belum tau tu ye...lmbt update..aceli dah update dlm FB minggu lepas hehehe
Skrg baru sempat nak update blog..ade yg kene virus eh?ape2 pon nak ucapkan terima kasih pada yg sudah melawat bibu di spital or di rumah or d FB dgn ucapan tahniah.

Yep!my little hero di beri nama UMAIR NA'EL.
Lahir pada 11.07.11.(ye i taw date sgt cantek hehehe) ingatkan nak suh de kuar 07.07.11 tapi tafe ni pon cun gak hehehe.

Pada 2 Isnin yang lepas, lepas bercoti dari keje sminggu starting 1hb July, bibu dah berehat di rumah. Sume dah clear, brg2 dah siap tinggal nak kuar bb je. Aceli dah rase cam kontraksi 3 hari sblum de dtg time maghrib je sejam tarik kat bwh peha tu.So bibu bajet ni mesti dah dekat2 ni.Maka hari Isnin 11hb tu bibu pegi shopping brg2 di Giant kunun aku nak masak mee rebus daging + rehat santai tgk tv sambil mkn eskem potong dan eskem lime solero+buah anggur.Sedang2 rebus daging dan kentang tu, bibu pegi la toilet, mase tu rase cam basah dan tak selesa dan cek tgk ade spot ceklat cam Nuha dulu. Maka dgn segera gua tutup api dapur, amik beg masuk dlm kete.Pastu jap2 nanti kalo aku branak ni tak sempat mkn kudap2 aku beli tadi..aku masuk balik amik eskem mkn jap tgk tb ngan Nuha ( hahaha sempat sgt).

Lepas tu bibu g anta Nuha ke taska, pegi KPMC jupe Dr Mimi.Seluk2 baru la 2cm ( cet!awal lak lagi aku serah diri) tapi tape at least kite tau ape yg berlaku ok!Dr Mimi suh admit dan kene monitor. Ooo ya ini kali ke 3 bibu akan bersalin di KPMC dan kali ke 5 admit KPMC. Mula2 hajat nak bersalin di KPJ tapi memandangkan i suke dgn Dr Mimi dan Dr Jamil (pakar) + I dpt upgrade VIP room suite so tapela di KPMC lagi. Rate room caj cam pakej tuk single but boleh upgrade VIP room (single patient bed + family queen bedroom + 2 toilets) wooo sape tak nak kan??Sbb bibu dah plan kalo Abie temankan bibu di spital kakak n nuha mmg takmo renggang huhuhu..so no choice we had!

oo ya balik citer pas kene seluk..kol 1 ptg admit ( boringnye nak tunggu ape ni sakit pon tak lagi) sampai la kol 4 Dr Jamil dtg pecahkan air ketuban. Masa ni aku dah debor2 abisla lepas ni sure sakit ( adeh teringat balik sakit contraction tu cane)...sampai kol 5.30ptg tu baru la bibu rasa sakit sgt tiap 5-10 min. Staff nurse tu ckp ni lepas isya' le baru bersalin ni..(ooo isya lama sgt tu kak oiii!!gua rase cepat je nih) rupe2nye kol 7.15 tu dah sakit sgt gua tak thn buzzz buzz nurse nak tekuar dah bb ni..so off to LR, Alhamdulillah 7.29mlm kuarla bb kecik comei tote 2.6kg dgn 2 kali push hehhehe lege sudaaaaaaa..lege sesangat tak lama sgt sakit + jahit pon sket. Betul2 lak azan Maghrib ye..padanla dah 3 hari sblum time Maghrib je sakit..

Skrg tgh mode pantang..yes..I pantang mkn, berbengkung dan urut sume..mkn jamu.
So far Umair tak byk kerenah..nangis pon tade sgt..sgt2 behave!Moga Umair Na'el membesar jadi anak yg toat, bijak dan solih ye!


Ni kalo dah tghari ke ptg acara bebas...dah lepas tgn sume dari bedung
gamba fresh baru pas kuar dan nak dibersihkan
video ade tapi hp Abie


Psst: Abie kamu tu tak sabar nak belikan baju Harimau Malay dah!