Friday, December 30, 2011

Lukisan Kakak Syuhadah Vs Nuha

As Salam.

Mari kite ceria2 kan diri cewah. Walau ape skali rintangan , dugaan, kesusahan kita hendaklah redha dan sentiasa berdoa (intro2 dah mood ustazah ceh!).

Rasanya ini entry terakhir.............pada tahun 2011 eheh.Tahun yang banyak menguji kesabaran.

1. Alhamdulillah kami dikurniakan seorang prince charming - Umair Na'el.

2. Alhamdulillah walopon tak dapat bercuti2 di seberang laut..seberang pulau pon jadik hehehe.

3. Alhamdulillah walopon ade pasang surut $$$ rezeki masih ada- bonus etc cepat gile surut..byr itu ini..invest & saving..pastu skang melopong hahahahahaha

4. Alhamdulillah diberi kesihatan yang baik, cume satu blom selesai nak buat endoscopy Gastritis ( asikla tertunda)

5. Alhamdulillah kakak smakin minat blajar Math walopon ibu kene invest sket duit. Is ok kakak, asalkan kakak dah mula minat Math.

6. Alhamdulillah Nuha smakin jelas perkataan de- dulu de pelat.

7. Alhamdulilah...terima kasih ya Allah masih diberi nafas kami sekeluarga hingga saat ini.

8. Alhamdulillah smoga hidup kami sekeluarga sentiasa diberkati Allah.Amin

Nah..jom tengok apa yang kakak n Nuha lukis..sejak coti sekolah ni melukis je keje 2 org kakak2 ni..pastu sepah2...Umair tukang kutip konyok2..BAGUS UMAIR!!satu pencapaian tuh!

Lukisan Nuha

Rapunzel katanyer..rambut kaler ijo hikhik..yg atas tu pokok!

Rapunzel new version ( da cam langsuir plak ibu tgk hahaha)
Tulisa tu de men hentam je..ade 'F' ada 'A' ada 'I' hahaha
Tapi yg tak thn tu ade script kat ujung huruf2 tu..
deco katanye sebjik signature Rapunzel

Ini pulak Angry Birds..buleh tahan
Siap ade telo kaler kuning bawah kiri tu hahahaha
Ini pulak fish katenya ekekeke

Lukisan Kakak Syuhadah

Yang ni kunun Umair hehehe
Ini cinderella & Rapunzel katanye
mata ijo ok!
Ni Princess Nuha

Ni Princess Jasmine

Bagus smakin bagus kakak2 Umair.Tunggu la Umair ni ape lak pesen de..skang dah pandai kejar sume barang..capai..rebut..tarik..wooosh dah kene pasang pagar ke dapo la camni... = _=


SELAMAT TAHUN BARU 2012!!!!

Monday, December 12, 2011

Nuha Vs Umair

Oh sudah lama tidak mengarut mengarang di blog yg suam2 kuku ni. Sibuks sedikit ujung2 tahun ni banyak bende + mood rajin nggak ada. Kalo boleh mau bercerita seringkas yang boleh hihihi ( cam tade idea mau dipikirin).

Nak cerita ape ya ( garu pala jap)…mati idea sudaaa.

Okeh (tarik napas).. Pon tade idea (haishh)

Beginilah.Minggu lepas bibu kuarkan balik Bumbo seat masa beli tuk Nuha dulu-dulu. Aceli seat ni mmg bagus tuk support tulang blakang baby. Lagi satu sng nak bagi de makan dan nak cuci pon senang seat ni. Nuha dulu bibu beli mase de umo 6 bulan..ngam2 la dalam seat tu tapi still ade ruang de nak ngeliat2...

Ini lah bumbo ku - tagline Nuha (hehehe)
*
*
*
***
SEKARANG...CUBA DILIHAT BUDAK D-BOK BAWAH NI!!!!!
usia de baru 5 bulan tapi masyaAllah!!!bile angkat de melekat okeh!!
tak boleh dicabut bumbo tu sangkut kat bontot dan peha de!!!

phewww!~mmg beza sungguh anak jantanned ku soang nih..Umair (clap) (clap) hebat kamu nak!
Bibu gewam!~

ps: kebetulan dpt jupa gamba baju yg sama..kusi yg sama(baju recycle) heheheheh + kalo perati betul2 bumbo tu dah koyak sket..nuha ganaz punya keje..kene gam la nampaknya huhuhu