Friday, December 21, 2012

Durian Crepe yang heaven

Bismillahirrahmanirrahim.
Durian Crepe.
Rata-rata orang post sal bende ni. dah macam fenomena pulak. Yang biasa jual kat cafe tu besar sket lebih kurang tapak tangan. Harga dalam RM8-10 seketul. Sekarang ni berlambak home made yang jual macam cendawan.
Dc ni bibu order ngan kawan bibu, Fiza Nordin dah 2 kali hehehe..sedap cume bibu rasa yang pertama tu lagi sedap cream de sedang2 je. Pernah cube buat skali, besar tapak tangan hehehe. Tapi better buat kecil2 besar 2 ibu jari rasa pon tak muak dan boleh ngap 4 biji in a row. Tapi malas la nak buat.Penat dan renyah rasanya. Mungkin dah lama tak berlama-lama kat dapo. Jadi gua cepat penat. @__@

Kesimpulan yang bibu rasa dapat buat:
1. Gunakan lebih 4 jenis tepung supaya kulit de lebih anjal dan tak mudah koyak instead of tepung gandum.
2. Gunakan durian yang bagus sahaja.
3. Fresh cream yang tidak terlalu banyak (sedang2)
4. Tambah sedikit custard cream tuk menambahkan lagi kesedapanya.

Selamat mencuba!!(walopon resepi tade) heheheh


1 comment: