Saturday, January 28, 2012

BGRC-25th Dec 2011 ( Tips and Tricks)

hehehe...dah basi baru ade mood nak upload!
Actually BGRC (Bukit Gambang Resort City) ni dekat je dalam 45 minit je dari rumah parents bibu tapi asik tertunda je nak pegi. Bibu booked sebulan sebelum. Masa ni nenek n aki free sket..sket je sbb ada org dtg merisik adik bongsu pastu kelam kabut sket nak kemas2 bergerak ke BGRC. Korang boleh klik BGRC untuk detail dan gambar yg lebeh jelas. Almaklum kami sibuk mandi manda hehehe bile masa sempat nak posing bagai ( alasan).
View dari bilik hotel

Untuk sesiapa yang merancang untuk pegi sini sedikit tips :

Pakej yang bibu ambil :

Family suite for one nite stay RM 468. Korang boleh google SINI
inclusive breakfast 4 adult + 4 entrance ticket to Waterpark. Suite 2 bilik dengan katil double queen yang selesa dan besar ( lupe nak amik gambar).Tapi jangan risau, bilik 1 boleh muat tuk 5-6 orang cam kami 2 dewasa dan 3 kanak2 cumil. Bilik 2 sesuai tuk mak, abah dan maksu,tapi Pak Ngah (adik laki bibu) kene tido kat lantai toto hehehe
Posing atas tram sblum basah kuyup ngeh2
(korang tak yah susah2 nek kete..tunggu kat luar lobby ada tram/buggy
dengan kos RM1-2 per pax per ride with return..tiket jgn hilang)
pakai swimsuit siap2 dari hotel disebabkan penat beratur dekat sejam nak tukar tiket kat hotel padahal kat entrance waterpark boleh tuka chait!~! buang masa sungguh

Umair tdo nyenyak -PakNgah tolong teman..good boy Umair sgt2 behave
Bagi peluang ibu kamu men air ahaks!

Kanak2 yang tidak sabar!
Oo ya..korang boleh sewa cabana hut cam atas ni Rm45 with return deposit RM10
2 kali gua naik turun gelongsor ni sampai sakit kaki
teman kakak- sungguh berani de
ok balik! dengan kuyup2 tunggu buggy tram.Nak beratur tuka baju cam leceh ngan anak2 lagi sebab tgk ramai je dari hotel-theme park-hotel ngan swimsuit tade tuka2 blasah jela kaaaaaaaaaaah

Wajib bergambar untuk printing nanti
(Aki, stylo hawaiian tapi ndak mandi pon)

Lagi Tips :

1. Harus pergi waktu bukan coti sekolah atau public holiday kalau idak berlaga vontots uol..ramai
yang amat umat!!lagi2 coco beach yang ade wave tuh huhuhu berlaga2 taw!
2. Wajib beli tiket siap2 online kemudian tukar di pintu masuk waterpark.Elakkan beli di
Kaunter hotel kalau beratur panjang sebab lagi cepat redeem di kaunter pintu masuk.
3. Wajib topup sekurang2nya RM100 E-cashless sebab dlm tu nanti nak beli ape2 tak guna RM.
Duit tidak diterima ye puan2 dan tuan2. Jadi sila topup di barcode tgn masing2 atau ketua keluarga. Macam bibu topup RM100 ngam2 je habis untuk sewa cabana RM45 + makan2 RM 30 + Sewa tube RM20.

Overall puas ati walopon rasa cam x puas lagi main sbb masuk kul 11 sampai kol 2 ptg tetiba hari nak ujan + Umair dah bangun harus kuar cepat. Kalau korang nak pegi pastikan main sume2 tempat cam COCO BEACH, PENGUINS ISLAND, GALAXY RIDE, CRYSTAL SLIDE( x sempat naik),CANOPY SLIDE (kakak naik ngan bibu 2 kali), FAMILY RAFT RIDE (best..sampai nak tekencing kakakakka), 6 LANE RACER ( tak dpt naik sbb kene sewa sliding pad)..OKEH ENJOY SGT2!!!!