Thursday, February 9, 2012

Berhari Keluarga @Limastiga ( 21-23 Jan 2012)


Ok.Sekarang bibu dah rasa aman. Last week macam kucing nak beranak, serabut sebab BS takmo jaga Umair.I'm whining...whining and whining ( eh sejak bile lak bibu bersentapan neh) no no no..aceli bukan sentap tapi boleh bygkan nak cari BS lain dlm masa 4 hari???Alhamdulilllah sekarang dah lege sbb dpt jupa Taska yg bagus tapelah mahal sket janji learning environment@rumah yang sesuai untuk Umair(ada hikmah di sebalik sume ni kan?come on be positive).
( budak yg selalu buli ibu de..lenyek2 ibu de cam stimroll)
Okeh.
Mau cerita Hari Keluarga Hj Dahalan ( keluarga bibu) pada coti CNY baru2 ni. Da selalu tiap tahun buat di PD with low bajet. Kali ni ade rezeki lebih Alhamdulillah. Ada juga yang sponsor sket2 lama jadi bukit. So rasanya tahun ni paling meriah siap ade Tshirt tema. Pink kaler~hehehe. Penyertaan hampir semua ahli walopon ada yg berwakil cam bibu (i sorang je represent my Emak). Penyertaan seramai 48 orang pon dah cukup baik. DAN port kami juga terbaik!!! LIMASTIGA (sila klik). Port yang sesuai tuk private family day, swimming pool, boleh masak2 (ada 2 dapo), pinggan mangkuk kuali sume disediakan..uol dtg bwk makanan je..BBQ letrik, touch screen KARAOKE ( ye ade karaoke ye puan2 tuan2 dgn caj RM40 sejam)

Menu yang kami masak selama 3 hari 2 malam:~
nasi beriani ayam masak merah, air bandung, apam mekar, marble cheesecake, mee itam spesel, nasi lemak daun pisang, masak lemak cili api perut,ulam2, sambal belacan, BBQ lamb ,ayam , dan seafood, Sate Pontian, nasi goreng berapi, meehun goreng, cempedak ,pisang goreng, donut.

Aktiviti yang we all buat:~
.....Bangun tdo jengok pool...bekfes...masuk pool...solat....gosip...solat..masuk pool balik.....mlm solat jemaah...makan2 BBQ...gosip lagi...Karaoke ...games....makan2 lagi...mandi pool lagi..weeeeeeeee best gila uol sampai itam legam le anak2 ade yg 2 hari suntuk mandi pool sbb we all booked 3-3 rumah jadi resort tu ibarat we all yang punya kihkhikih!~

View dari cafe
King size bed (rumah 2)
View from our sharing room ( bibu share with kazen yg tgh mkn cakar ayam tu)
more photos leh google di Limastiga but above original from our snapshot~

Kuih muih from Aloq setaq(Pn Suzi, my aunti )!!sedap gila
Air bandung Atok Yut~mmg terbaek!
my kazen - Thani with ceker ayam tehehehe
ni anak dara sape neh..senonoh btol!
Chef Ati and Daus~macho katanyerrr
spesen je muncung hehehe
(mamat ni sng..jejaka paling hot, semua org nak dukung de..
sng sket mak de nak makan n swimming ekekkekee)
rugi woii sape tak join!~
antara team renang berirama yg gagal ke pusingan pertama hahahhaa
beriye menyambut belon air ibarat menang hadiah penginapan 4 hari lagi
di Limastiga (gagagagaga)
Cam rope duyung la kakak!
Percubaan Abie landing dlm air ekeke
sedang berusaha memujuk Umair supaya main air!~
(mamat ni mmg tade perasaan taw nak men air)
Kungfu air katanyerrr
Somersault!~
Walkathon dlm air ekeke
Armand and Khair ~percubaan reverse diving ok!

The best pic of the day!!!

Ahd tu ade yg sempat ke majlis pertunangan Man- my Kazen's famili dari Johor.
(Majlis di Seremban).. Man ~in pink suit..congrats!~
Our happy faces!!!
Ucapan penggulungan dan Good Bye oleh En. Farok- my uncle
(Cam ucapan YDP Joint Comittee Kondo hehehe)

Kalau sesape nak book, sila book awal sebab sgt2 hot (cam dpt komisen le aku promote ni eh?) dan sentiasa fully booked. Ini pon we all book dari April 2011. InsyaAllah kami plan lagi nak ke sini tahun depan ( siap ade tabung kutu Family Day..kaaaaaaaah).Mmg sgt2 best..seelok2nya tido 2 mlm baru puas!!~

Friday, February 3, 2012

**Heart-Wrenched **

No word could ever described the situation right now.
I Just pray, pray and pray for all goodness and rightful things
may come to us ya Allah,
Please help us.