Wednesday, May 30, 2012

Budak yang makin pandai mengAuta

Salam Rejab.

Sekejapnya dah masuk Rejab. Nak puasa asikla missed. Tape now bibu tgh on medication mayb next week bole start puasa hehehe. Nantila citer bab medication tu. Nak upload video skop hari tu cam tak wajar le pulek. Kang takut ada yg tak lalu org2 sume nak makan hehehe.Seriously, perut bibu rasa sgt aman ketika ini. Alhamdulillah and syukur semoga terhindar dari segala mak nenek penyakit. Amin.

Nuha 
Budak comei ni skrg makin pandai cakap. Dulu yelah bibu riso jugak sbb de agak lmbt cakap tadela lmbt cume de pelat. Sangat2 pelat. Sekarang pon masih ada pelatnya. "Tangan" tu de masih sebut " Antai" ekekekeke. Tapela Nuha slowly ye..walopon begitu kebolehan awak membaca,menulis dan melukis mmg tidak dpt disangkal lagi hehehehe. Alhamdulillah Nuha dah bole membaca walopon blom umo 5 thn lagi. Kalo buku E-Extra tu de da nak  khatam buku 1 dan 2..teacher ckp dah sampai "Za". Syukur sgt dgr progress de walopon de start dari Zero 5 bulan yang lalu. Sepatah ABC de tataw masa anta kat Tadika January hari tu.

Tapi pelat2 de tu buat geram je kadang..Geram tapi comel heheheh ( yelah kene puji anak sendri sape lagi nak puji ...suke mak kahkahkah)

Bila Gado ngan kakak
Nuha : Kakaaaaaakk (sambil nangis)..jangan kacau Nuha boleh tak?
Kakak : hahahha kakak suke kacau Nuha ( gelak jahat)
Nuha : Abie entok kakak ni ( entok = tengok)..Kakak kan dah besar!!!
Kakak :??????

Bila Ibu suruh de buat cepat
Ibu : Nuha cepat mandi !!..cepat kemas balik toys...cepat sidai towel...cepat makan..cepat cepat!!!!
Nuha : ibu bole sabar tak?sabar tak tau?tak bole sabar knape?
Ibu:???????

Bila nampak botol Umair baru dalam drawer
Nuha : Nape ibu beli botol Umair?
Ibu : yela tu kan Umair punya de kecik lagi. Nuha kan dah besar.
Nuha : hish.....melampau betul 
Ibu: erk???????

Bila lalu depan Giant
Nuha : Abie pegi Giant..Nuha nak beli...
Abie : Nuha nak apa..kan dah beli macam2
Nuha : Nuha nak Mamee..Abie tak kesian ke Nuha lapaa
Abie : ^ ____^

kan?geram je kite kalo dgr budak2 celoteh camni..cam nak cubit2 hahaha...
Nuha in Pink dress..wat muka noti de..cekak tu Ya ampun dah 2 kali tuka flower..de wat pakai siang malam 24 hrs kecuali mandi. Lepas mandi de pakai balik.Percaya tak? Sila percaya ini kisah benar ye Tuan2 Puan Adik2. Kisah benar.Tido pon de pakai. Apepon bibu syg banget Nuha dan kakak dan Umair dunia akhirat.

Wednesday, May 9, 2012

Saya nak dpt kaki!!

Paparan yg agak singkat dan mungkin agak kabur.Mungkin agak sukar juga ..(apa ko merepek ni bibu)..mulai saat ini tepaksa blogging dgn hp kerna :
1. Saya amat sibuk mulai tahun ini
2. Computer opis adalah sgt slow (dah bagi hint kat bos tapi org lain pula yg dpt :(
3. Maka disebabkan 2 sebab di atas mood saya pon jadi merudum (apakaaaah)

Meh tengok anak bujang teruna yang paling melasak ni!!

Kronologi gamba (aish susah beno nak describe each gamba..kalo pc kan senang!!!!)

1. Buat muka kesian kalo ditegur
2. Sebab xmo duk diam dlm tub,mandi dlm baldi abis citer!
3. Bontot yg lebar jadi duduk tersangat mantap hehehe
4. Tdo pon melasak juga
5. Sangat suke puding roti
6. Sangat suka berdiri depan dashbod kete macam perasaan terbang bile tgk depan jln bergerak
7. Naik tangga pastu selit kepala kat palang besi tu sambil bagi signal kunun de dah sampai atas..lagi satu ada ati nak try lompat ke sofa pulak!!