Friday, May 31, 2013

Our trip to US..................S (Part 2)

Bersambung dari Part 1

Kali ni tade part 4 ye..sebab pegi sehari suntuk je hehehe.

Stesen 5: Lost World.
Dalam Jurrasic park ni adalah satu2 stesen yang kami skip. Masa ni sgt2 rentung panas, melengit, hangit semua ada. Nak naik tiap ride tu amik masa sejam lebih. Maka kami lalu2 je kemudian lari tempat ada econ - Jurrasic Food Court. Sini harga bulehlaa thn "murah" sket berbanding cafe2 lain. Tapi Q lagi sampai sejam (mmg hengko akan Q je sepanjang masa masuk USS ni melainkan ade Express Pass kene byr extra SGD50 each (pitaaaams). 

Set nasi bodo2 ni rege Sgd11. Tapi rasa de tah hape2.Bagi free pon rasa xmo den.Seriously std makanan de sgt2 hermmmm tidak menyelerakan.Tapi dah byr mahal dan lapar, makan je jgn byk bunyi dan syukur dpt makan ...hish...tak baik merungut depan rejeki (just pesanan tuk korang kalo nak makan) ^_^...lunch box free biru tu hilang kene kebas sebab bile nak masuk ride kan kene tinggal stroller kat pintu masuk tiap ride..huhuhu

Stesen 6: Sci City
Stesen ni paling best.Memang bibu  excited sangat nak naik yang Roller Coaster Battlestar Galactica Cylon dan Human. Tapi kakak tak lepas tinggi (Abie jaga Nuha dan Umair). Masa pon dah pukul 6, kami terus masuk Transformer ride 3D Battle. Yang ini memang wajib masuk ye. ..memang sgt2 real terasa mcm dah jatuh masuk gaunglaa...kene tembaklaaa seme ade..padahal ride tu cume setempat je takat ke depan dan reverse huhuhu..memeg best sgt!Rasa nak repeat tapi Q maa aiii mcm ular!

Stesen 7 : New York (last)

Masa ni dalam pukul 4.30 ada street show ala2 street dance gitu.Tengoklaa lautan manusia punyalaaa ramai


At last Umair dapatlaa naik cam cawan pusing2 tu..Sian de baru 2 ride de naik. dah itu je yg lepas dik heheh
Masa ni pukul 5 ptg ada perarakan semua karekter.Gediks sgt Marilyn Monroe ni ek??eeiiiiiiiiiiii
Tengoklaa anak bujang aku..bile nampak awek berambut panjang sket maa ai kontrol macho ok..heeee geraaam!Posing tu tayah disuruh-suruh!

Tips:

1. Sila beli tiket online tuk redeem lebih cepat.
2. Tukar duit siap2 sebelum ke JB.Bibu pertama kali dtg JB sesat barat even gune Waze. Jalan de sgt2 konpius.Rasa pernah pegi berbelas thn yg lampau huhuhu
3. Bawaklaa roti2, beskut tuk kudap2 buat bekalan memandangkan kita ada anak2 ni.Tapi biasala ade org tu kene cari nasi topup tenaga. Kalo tak tapau je nasi goreng pagi2 tu tadehal.
4. Toilet mmg tade paip air. Kene standby wet tissue dan kalo x biasa botol air.
5. Ade water cooler buleh refill air. Tapi bile dah panas2 nampak derang jual air ais perhhh mmg tak thn godaan mmg kene beli beb.
6. Jangan sesekali tinggal stroller dgn brg2..pastikan angkut skali brg2 cam botol souvenir tu bile park stroller tiap kali nak naik ride.Bibu dah hilang lunch box free tu. Itupon orang kebas????Masa tu mmg terdetik jugak tgk org selamba je tinggal botol air2 yg mhl tu...gerenti mereka punye kene curi juga.Tiap stroller mmg ada nama kite masing2 don't worry kecuali stroller sendiri agak cuak kan nak tinggal?
7. Bas akan siap 7.30am dan balik 7.30pm. Mula2 cam eh lamanya..tapi bile dah sampai dalam huwaaaa tak cukup  masa!!

Secara keseluruhan bajet bibu peruntukan mmg ngam2 RM1500 -RM1600. itupon ade baki Sgd90 (tuka RM500 dapat Sgd200). Tak sempat nak beli lagi kat stesen last tu huhuhu...ngam2 kuar 7.15pm dari situ.Tapi dapatla beli 2 botol air USS, 2 keychain dan 2 fridge magnet masa di awal2 stesen uhuk!

Sekian.

2 comments:

  1. Alamak Lelan.. lupa bgtau ko toilet dia mmg xda air.. sowwwyyyyyyyyy.. heeeeee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha mmg aku dah standby pon wet tisu ngan botol air

      Delete